Taeblas ja Ristil kasvab lasteaiamaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-nigulaSeptembrist tuleb endise Taebla ja Risti valla laste eest maksta rohkem, Oru vallas osalustasu mõnevõrra väheneb.

Septembrini on Lääne–Nigula valla lasteaedades eri osalustasud, sest endises Oru, Taebla ja Risti vallas erinesid lasteaiatasud üksteisest oluliselt.

Kõrgeim lasteaiamaks on praegu endise Oru valla lasteaias, seal on osalustasu vabariigi valitsuse kehtestatud palga alammäärast (praegu 355 eurot) 7 protsenti (24,85 eurot) kuus. „Endises Taebla ja Risti vallas on lasteaiamaks alla kümne euro kuus,” ütles Lääne–Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Ühtse tasustamise kehtestamiseks jõuti vallavanema sõnul otsusele, et aluseks võetakse Oru süsteem, mida laiendatakse tervele vallale.

Märtsis otsustas volikogu, et Lääne–Nigula lasteaia kuu osalustasu on 7 protsenti palga alammäärast.

Soodustused on ette nähtud vallaelanike lastele. Kui lapse ja vähemalt ühe tema vanema elukoht on Lääne–Nigula vallas, on osalustasu 5 protsenti (17,75 eurot). Kui perest käib lasteaias kaks last, on osalustasu 3,5 protsenti alampalgast (12,42 eurot) ning kolmandast lapsest alates ei tule midagi maksta.

Lääne–Nigula vallas on neli lasteaeda, kus käib kokku ligi 200 last.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
asdasd
10 aastat tagasi

uues vallas kohe vaja makse tõsta,ei ole normaalne.