Lihula Gümnaasium “Osavaima Jalgpalluri” festivalil taas esikolmikus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Juba neljandat aastat Raplas Sadolini Spordihoones toimunud jalgpallifestivalil “Osavaim jalgpallur” oli Lihula gümnaasium kõigi vanusegruppide kokkuvõttes kolmandal kohal, pisike Virtsu kool oli 15.

Eesti Koolispordi Liidu ja Eesti Jalgpalli Liidu korraldatava jalgpallifestivali puhul on tegemist võistlusega, kus noored jalgpallurid peavad sooritama kolm tehnikaharjutust: Palliga kõksimine, takistusraja läbimine ja täpsuslöökide sooritamine.

Paremusjärjestus selgitatakse kolme harjutuse kohtade tulemusel. Arvestus käib eraldi 1-3.klassidele ja 4-5.klassidele ning võistlevad nii tüdrukud, kui poisid.

Üritus kogub üha suuremat populaarsust, sellel aastal oli võistlemas juba 23 kooli ja 180 last. Läänemaad esindasid Lihula Gümnaasiumi ja Virtsu Kooli õpilased.

Poiste 1-3 klasside arvestuses võistles 66 poissi.

Individuaalselt võib esile tuua Lihula poistest Sander Sõbra 8.kohta täpsuslöökides, Henry Põllu 10. koha kõksimises ja Virtsu poisi Robert Idvani 9. koha täpsuslöökides.

Kokkuvõttes oli aga parim Lihula poiss Herman Reinmaa, kes saavutas 14 koha. Lihula Gümnaasium sai kokkuvõttes 9. ja Virtsu Kool 12. koha.

Nooremat tütarlaste arvestuses saavutas Karoliina Bachaus takistusraja läbimises kolmanda koha ja oli kokkuvõttes 6. Lihula Gümnaasium saavutas selles arvestuses 5.koha.

Vanemate, 4.-5.klasside arvetuses olid paremad üksiktulemused Kauri Filippovi 8.koht täpsuslöökide sooritamisel ja üldarvestuse 18 koht. Lihula poisid said koolide arvestuses 10. ja Virtsu 15. koha.

Tütarlaste 4.-5.klasside võistluses polnud aga Lihula Gümnaasiumile vastast – väga stabiilne esinemine tagas kindla esikoha. Parimatena oli Marjana Kuldsaar kokkuvõttes kolmas, Karita Üksvärav neljas ja Gertu Küttmann kuues. Lisaks saadi palju esikolmikukohti üksikaladel.

Kokkuvõttes kuulus koolide arvestuses esikoht Tabasalu Gümnaasiumile, teiseks tulid Kohila Gümnaasiumi lapsed ja kolmas väga tubli esinemise järel Lihula Gümnaasium.

“Olen rõõmus, et üritus igal aastal populaarsemaks läheb. Kiitus Lihula kooli lastele, kes igal aastal osalenud ja igal aastal väga tublilt osalenud,” ütles Eesti Koolispordi Liidu projektijuht Helle Aitsen.

Lihula Gümnaasiumi ja Virtsu Kooli lapsi treenivad Jaanus Getreu, kai Simpson ja Maarja Jalakas.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments