Varastatud liha hind kujunes kalliks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihatööstusest sealiha varastada tahtnud mees peab nüüd maksma kinni nii liha kui ka kohtukulud ja lisaks tasuma karistuseks määratud rahatrahvi.

48aastane Aivarit süüdistati selles, et ta võttis märtsi alguses Lääne-Nigula vallas tegutsevas lihatööstuse lihalõikuse ruumist 23,5 kilo sealiha. Mees tahtis varastatud liha auto pagasiruumis tööstuse territooriumilt välja toimetada, kuid kaugemale sellega ei jõudnud, sest ettevõtte kvaliteedijuht pidas ta kinni.

Kuigi Aivar pidi varastatud liha küll tagastama, tekitas ta ikkagi lihatööstusele 129 eurot kahju, sest utiliseerimisruumi kaudu liha väljatoomisega rikkus ta liha hoidmise hügieenireegleid ja kaup muutus kasutuskõlbmatuks.

Kui Aivar lihatööstusele 129 eurot hüvitab, saab ta sealiha endale. Kuid lisaks peab ta tasuma 355 euro suuruse rahatrahvi ja hüvitama kohtukulud enam kui 540 ulatuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Joh.
10 aastat tagasi

Vene ajal veeti liha lahtises auto kastis poodi, kõlbas süüa, nüüd siis nii hullusti, et kohe kasutamiskõlbmatu.

konkurendid
10 aastat tagasi

Mis seal lihatööstuses küll toimub ,tuli uus ülemus eelmisest lihatööstusest ja ongi jamad kaelas