Homsest tõuseb kohati maanteedel piirkiirus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

110

Homsest hakatakse Eesti riigimaanteede neljarajalistel teelõikudel kohati tõstma piirkiirust 110 kilomeetrini tunnis, teatas maanteeamet.

Kaherajalistel teedel piirkiirust ei tõsteta.

Näiteks Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel lubatakse 110 kilomeetrise tunnikiirusega sõita umbes 10 km pikkusel Vanamõisa-Ääsmäe lõigul.

Maanteeameti liikluseksperdi Villu Vane sõnul on ilmastikuolud muutunud selliseks, et eraldusribaga neljarajalistel teedel võib teatud lõikudel suuremat piirkiirust lubada. „Kuid see ei kohusta kedagi maksimaalselt lubatud kiirust taga ajama, seda eriti õhtu- ja hommikutundidel, kui niiskuse ja miinuskraadide koostoimel tekkiv libeduseoht on veel täiesti olemas,“ selgitas Vane.

Tänavu saavad A- ja B-kategooria sõidukid kiirusega 110km/h sõita kokku 220,5 km ulatuses, mullu kehtis lubatud sõidukiirus 110 km/h 193,4 kilomeetril.
Kilomeetrite arv näitab mõlema sõidusuuna sõiduteelõikude pikkust kokku, mitte teelõikude
pikkust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments