Lääne-Nigula volikogu komisjonid jäävad kinniseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Lääne–Nigula volikogus neljapäeval vastu võetud valla põhimääruses on volikogu komisjonide istungid kinnised.

„Komisjoni koosolekud on kinnised,” sätestab valla põhimäärus.

Volikogu esimees Andres Kampmann (fotol paremal) ütles, et eelnõu kolmandaks lugemiseks tuli ettepanek muuta istungid lahtiseks, aga ettepaneku tegija võttis selle ise tagasi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kui+ON+mida+kirjutada ::))
10 aastat tagasi

Proovi veel lugeda.
Lääne–Nigula volikogus neljapäeval vastu võetud valla põhimääruses on volikogu komisjonide istungid kinnised.

Ahto
10 aastat tagasi

No nii ” tarkade” inimeste puhul ei aita vist see kah ,kui taevast appi kutsuda 🙂
§ 40. Töövormid

Volikogu ja valitsuse töö vorm on istung. Volikogu ja valitsuse komisjoni töö vorm on koosolek.

Kiituseks Ahtole
10 aastat tagasi
Reply to  Ahto

On hea, et oled kursis paragrahvidega. ::), täiesti siiralt. Kordan veelkord, kirjutasin, mis tekstis kirjas. Copy annab kindluse, ma ei eksinud sõnagagi. Õige, nii tark ma, jah, ei ole, et paragrahve oskaksin esile tuua, erinevalt Sinust.

Ahto
10 aastat tagasi

Sorry ega ma tahtnud kedagi solvata ,lihtsalt nendes asjades peab selgus olema .

Küsimus?
10 aastat tagasi

Miks on volikogu komisjonid kinnised? Seadusandja on määratlenud üheselt, et ainus komisjon, kuhu kuuluvad ainult volikogu liikmed saab olla revisjonikomisjon. Volikogu liikmed pole ilmselt veel aru saanud, millised on nende ülesanded ja kuidas volikogu peaks toimima. Volikogu komisjonid on nõuandvad kogud, mis peaksid süvenenult andma oma hinnangu esitatud eelnõule volikogu täiskogu ees. Ja mida suurem on kogukonna kaasatus, seda õiglasem ja kõiki osapooli rahuldava otsuse saab volikogu teha. Praegu jääb mulje, et kogukonnast tahetakse lihtlabaselt kõigi oma otsustega lihtsalt üle sõita, otsuseid tagatoas tehes. On see demokraatia kohalikul tasandil?

kui ON mida kirjutada
10 aastat tagasi
Reply to  Küsimus?

Ettepanekuid ei saa keegi sul tegemast keelata. Tee aga nii palju kui tahad, pole vaja hädaldada. Miks sa neid just komisjonide istungitel pead tegema, jääb arusaamatuks. Komisjonides saad teha pärast järgmisi valimisi. Enne pead aga volikokku kandideerima ja tubli tulemuse saama. Nii ongi. Nüüd võta paber ja pliiat ja kirjuta ettepanekuid.

putiniana
10 aastat tagasi

volinikud võiks sel juhul ümber nimetada salanõunikeks, quo vadis? eine wolk , eine führer

Ahto
10 aastat tagasi

Vabandan võõrasse vaidlusse sekkumise pärast ,aga mul on viisakas ettepanek. Volikogu liikmed peaksid läbima elementaarse koolituse .Palju jama oleks olemata. “kui ON mida kirjutada ” tundub olevat volikogu liige . Jätke ometi meelde !! Volikogu komisjonid ei pea istungeid ,neid ei saa kinniseks ega lahtiseks kuulutada.Volikogu komisjonid peavad koosolekuid.

kui+ON+mida+kirjutada
10 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Vaat´ nii on kirjas, et volikogu istungid jäävad kinnisteks. Saab kinnisteks jätta (endiselt). Ole mureta, ma pole kunagi riigiametis töötanud ega kusagil volikogudes olnud.

Ahto
10 aastat tagasi

Kirjas on hoopis ,Lääne-Nigula volikogu komisjonid jäävad kinniseks. 🙂