Politsei kontrollib täna autojuhtide joovet

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna kontrollib politsei kõikjal Eestis autojuhtide joovet ja tuletab meelde joobes juhtimisega kaasnevaid ohte.

Poliitsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul saab politsei iga päev kümneid teateid alkoholi tarvitamise kahtlusega juhtidest. See räägib inimeste murest alkoholiga kaasnevate liiklusohtude pärast.

„Liiklusjärelevalve käigus kontrollime regulaarselt juhtide seisundit nii „kõik puhuvad“ operatsioonide kui ka igapäevase töö käigus,” ütles Tänak. Ta lisas, et väga oluline on ka sõpruskonna ja lähedaste suhtumine ning valmisolek sekkuda ja joobes inimene sõiduki juhtimiselt kõrvaldada.

Alkoholi mõju all olevad juhid on ohtlikud nii iseendale kui ka kõigile teistele liiklejatele, sest ei taju liikluspilti adekvaatselt ja võtavad sageli ka lubamatult suuri riske. „Sellises olukorras on tüüpiline õnnetus, kus juht sõidab liigsuurel kiirusel teelt välja ning enamasti ei kasuta ta turvavarustust ega nõua seda ka kaasreisijatelt. Halvimal juhul lõppeb selline õnnetus nii juhi kui ka kaasreisijate või teiste liiklejate surmaga,” ütles Tänak. Tema sõnul suhtub just seetõttu politsei alkoholi mõju all sõitmisse karmilt ja taotleb võimalusel juhile aresti ning joobes juhtimise korral ka sõiduki konfiskeerimist.

Politsei kontrollib täna päeva jooksul juhtide joovet kõikjal Eestis nii asulates kui ka asulavälistel teedel.

Eelmisel aastal kontrollis politsei juhte enam kui 620 000 korral ja avastas kokku 8000 alkoholi või narkootikume tarvitanud juhti.

Päivi Tirkkonen
Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
low cost health insurance
10 aastat tagasi

Thanks a lot for the blog article.Thanks Again. Really Great.

online business
10 aastat tagasi

I really liked your article.Thanks Again. Great.