Haapsalu ettevõtjad avasid Tallinnas poe

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu ettevõtjad Katrin Arrak ja Irja Ahi avasid Tallinnas Solarise keskuses koostöös Vikkel OÜga uue poe.

Ehte ringil asuva Haapsalu Disaini poe ja Rannarootsi keskuses asuva kaupluse “Pärl” ühe omaniku Katrin Arraku sõnul on 2. septembril Solarises avatud uuel käsitööpoel “Pärl ja Lõngad” läinud siiani väga hästi.

Poes on müügil lai valik ehte- ja käsitöötarvikuid ning umbes 1000 helme- ja 1500 lõngatüüpi. Arrak tõstis esile lõngagurmaanidele mõeldud peenemaid lõngu nagu näiteks naaritsa- ja siidkašmiirlõng. Üllatavalt populaarseks on poepidaja sõnul osutunud ehete valmistamise teenus poes müüdavaist materjalidest. Poodi võib tuua oma ehteid ka parandamiseks.

Käsitöötarvikupoodide pidaja arvates saab isemeisterdajate arv Eestis ainult kasvada. “Poetooted muutuvad aina isikupäratumaks, inimesed tahavad üha rohkem isetehtud asju,” põhjendas ta.

Isetegijatele korraldab pood ka ehete valmistamise, kudumise jm kursusi.

Kui Solarise 0-korrusel aasta aega tegutsenud “Pärlis” müüs Haapsalu Disaini pood ka Läänemaa käsitööd, siis praeguses poes keskendutakse ainult käsitöötarvikutele. “Haapsalu salli lõnga on küll,” ütles Arrak, kelle sõnul valmistooted eelmises poes nii hästi kaubaks ei läinud.

Pood sulges uksed märtsis rendilepingu lõppemise tõttu, uued poole suuremad ruumid avati kahasse Tartu firma Vikkel OÜga keskuse 1. korrusel.

Haapsalu poodidel läheb Arraku sõnul tõusvas joones, võrdselt ostetakse lõngu ja ehete valmistamiseks vajalikku. Haapsalu Disaini poes on suur osa ka Läänemaa käsitööl, mis läheb hästi kaubaks turistidele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
anne
7 aastat tagasi

Tere, no kus kohas see endine Solarise keskuses asuv pood nüüd lõpuks asub!!