Koolide meistrivõistlused peeti ligi 100 jalgpalluri osavõtul

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalus peetud Läänemaa koolispordi liidu jalgpalli meistrivõistlustel 7.–9. klassidele võttis osa tervelt 10 võistkonda ligi 100 noore jalgpalluriga.

Osalejate hulgas olid koolid kõigist Läänemaa paikadest, Virtsust Noarootsini ja Haapsalust Ristini. See kõik näitab seda, et jalgpalli mõõduvõtmised on koolispordiliidu ühed populaarsemad võistlused ja langustrendi osalejate hulgas ei ole.

Võistluste peakohtunik Aavo Tomingas oli koolid eelmise aasta tulemuste põhjal jaganud kahte alagruppi ja turniir võis alata. Et jõuda medalimängudeni ehk nelja parema kooli hulka, pidi alagrupis näitama nii head mängu, et kindlustada koht kahe tugevama hulgas.

A-alagrupist pääsesid poolfinaalidesse Haapsalu põhikool ja Palivere põhikool ning B-alagrupist Lihula gümnaasium ja Taebla gümnaasium. Alagrupimängud olid huvitavad ja pingelised. A-alagrupis loovutasid punkte mõlemad edasipääsejad. B-alagrupi teine edasipääseja, Taebla, selgus alles pärast viimast alagrupimängu.

Esimeses poolfinaalis võitis Haapsalu põhikool Taebla gümnaasiumi 3:1 ja teises oli Lihula gümnaasium 4:0 parem Palivere põhikoolist. Seega olid kõik kohamängud selged.

9.-10. koha kohtumises alistas Oru kool (õp Renno Silde) Nikolai kooli (õp Hardo Lehis), 7.-8. koha kohtumises oli Risti põhikool (õp Ulrika Tülp) penaltitega üle Virtsu koolist (õp Jaanus Getreu) ja 5.-6. koha kohtumises Noarootsi põhikool (Silver Schönberg) Haapsalu põhikool II-st (õp Erkki Lass).

Medalimängud olid päeva parimad kohtumised. Pronksimängus olid põhimõttelises kohtumises vastamisi Taebla valla koolid. Väiksem, Palivere põhikool suutis 2:1 võidu ja pronksmedalid võtta.

Ka finaal oli finaali vääriline. Mõlemapoolsete võimalustega mängus alistas Haapsalu põhikool tulemusega 2:1 Lihula gümnaasiumi.

Esikolmik:
Haapsalu põhikool (õp Erkki Lass): Kristo Enn, Karel Saarkopli, Sten-Mark Alberg, jako Kariste, Kristo Simulask, Erik Taratuhhin, Andre Kaja, Karmo Einmann, Andre Dobosev-Proosväli.

Lihula gümnaasium (õp Jaanus Getreu): Reno Mark, Reilo Mark, Karl Mäger, Rocco Mõtt, Rivo Oosim, Egert Rassel, Werner Veiko Kleinod, Ken Sarapuu, Kristjan Kadakas, Joosep Bork.

Palivere põhikool (õp Väino Munskind): Jasper Vimm, Mikk Sikemäe, Artur Luiga, Riho Õepa, Keiro Nurme, Reimo Mihkelson, Artur Matto, Siim Luiga, Sten Randla.

Koha Eesti Koolide meistrivõistlustele tagasid Haapsalu põhikool ja Lihula gümnaasium ning rahvaliiga finaali Noarootsi põhikool.


Jaanus Getreu,
Lihula gümnaasiumi treener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments