Läänemaa jalgpalliklubi pööras kahe minutiga kaotuse võiduks ja tõusis liiga liidriks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

0:2 värava autor Andrus Mitt sooritamas käärlööki, mis tabas värava ristlatti. Foto: Oliver Tsupsman
0:2 värava autor Andrus Mitt sooritamas käärlööki, mis tabas värava ristlatti. Foto: Oliver Tsupsman

Läänemaa JK alistas neljapäeval Eesti meistrivõistluste III liiga liidri JK Retro 3:2, kaks viimast väravat tulid alles 88. ja 89. mänguminutil.

Mäng algas tasavägiselt, häid väravavõimalusi nappis. Läänlastest lasi hea võimaluse raisku Aleksandr Molkov, Retro vastu tegi hea tõrje väravavaht Erik Merilaine.

36. minutil läks Retro aga juhtima, kui läänlaste pallikaotuse järel pääses kiirrünnakule mitmekordne Eesti meister Dmitri Skiperski, kes tõstis palli üle vastu tõtanud väravavahi tühja väravasse.

Esimese poolaja lõpul surus Retro, kuid seis 0:1 jäi püsima.

Teisel poolajal tuli Eesti koondise peatreeneri Tarmo Rüütli asemel väljakule Indrek Želinski, kes tõi ründesse kohe teravust juurde.

Retrol jäi kasutamata mitu head väravavõimalust, korra tabas käärlöök värava ristlatti. 54. minutil pääses Nõmme Kalju legend Andrus Mitt kiirrünnakule, Erik Merilaine kõhkles hetke, enne kui vastu jooksma hakkas ja Mitt lõi Retro eduseisuks 2:0.

Tuline teine poolaeg

Pärast teist väravat tundus, et Läänemaa JK peab vastu vastu hooaja kolmanda kaotuse, kuid 60. minutil taastas Vladislav Šikirjavõi võidulootuse. Aare Avila läbisöödust suutis Šikirjavõi palli hästi kontrollida ja saata ligi 15 meetri pealt tugeva löögi alla nurka. Värav elavdas nii mängijaid kui ka üle sajapealist publikut.

Kordamööda ründasid läänlased ja Retro mängijad. Mitu korda päästsid oma võistkonna Retro väravavaht Toomas Tohver ja Läänemaa JK puurivaht Erik Merilaine. Mängijate tunded kippusid üle kuumenema, see tõi kaasa neli kollast kaarti.

88. mänguminutil teenis Mark Kolosov Läänemaa JK–le karistusala lähistel karistuslöögi. Seda läks lööma Aare Avila, kelle löök lendas küll värava keskele, kuid läänlaste õnneks puterdas 24 mängu Eesti koondises mänginud Toomas Tohver ise palli üle väravajoone. Viik 2:2.

Retro mängis keskjoonelt palli kiiresti lahti ja üritas kohe pikalt ette oma ründajate peale mängida. Jaole said aga Läänemaa JK kaitsjad, kes alustasid kohe kohe kontrarünnakut.

Jälle sai Aare Avila söödust palli Vladislav Šikirjavõi, kes sooritas kasti servalt pealelöögi, mis lendas graatsiliselt värava taganurka ja saatis nii fännid kui ka mängijad ekstaasi.

Mängu lõpus survestas Retro läänlasi pikkade pallidega, kuid kodumeeskond pidas vastu ja võttis tähtsa 3:2 võidu.

Tõus liidrikohale

Läänemaa JK tõusis võiduga Eesti meistrivõistluste III liiga läänetsooni ainuliidriks 34 punktiga. Endistest Eesti tippmängijatest koosneval JK Retrol on 32 punkti, kolmas on Rapla JK Atli, kellel on ühe vähema peetud mänguga kogutud 28 punkti.

Läänemaa JK järgmine mäng on 18. augustil kell 14 võõral väljakul FC Lelle vastu. Järgmine kodumäng on alles 8. septembril kell 12, kui külla tuleb Saaremaa JK Leisi.

Läänemaa jalgpalliklubi eest mängisid Erik Merilaine, Kert Lillemets, Talis Tamm, Aleksandr Kovtun, Bert Rotberg, Leonid Bragin, Raiko Tähhe, Aare Avila, Vladislav Šikirjavõi, Aleksandr Molkov ja Mark Kolosov. Vahetusest sekkus mängu Tarvo Manni.

Toomas Tohver, Arvo Kraam, Jevgeni Beljajev, Marko Arge, Kaspar Rõivassepp, Priit Murumets, Maksim Rõtškov, Andrus Mitt, Tarmo Rüütli, Dmitri Kulikov, Dmitri Skiperski. Vahetusest sekkusid Marko Lepik ja Indrek Zelinski.

Rüütli: osa Haapsalu poistest on päris jalgpallurid

Kui vaadata ainult mängijate nimesid ja mitte sünniaastaid, võiks JK Retro rahuliku südamega Eesti meistriliigas mängida.

Eesti III liiga jaoks on möödunud aastani nime Eesti Koondis kandnud veteranide punt aga vaat et liigagi tugev.

Mullu tulid nad III liiga läänetsoonis võitjaks, kuid otsustasid II liigas mängimisest loobuda. „Ka sel aastal loobume, kui võitma peaksime,” ütles eile Indrek Zelinski. „Teises liigas on lääne– ja lõunatsoon koos, peaks hirmus palju sõitma, aga meie oleme ju tööinimesed.”

Retro eest ei mänginud neljapäeval kedagi, kes oleks alla 30. Kuid isegi selles seltskonnas paistis Eesti koondise treener Tarmo Rüütli vanaisana.

„Tehti vale vahetus. Mind võeti välja,” muheles Rüütli, kui põhjendas, miks Retro mängu kaotas.

„Kui jätta head võimalused kasutamata, siis nii juhtubki,” lisas ta.

Läänemaa JK noorte jalgpallurite kohta jagus Rüütlil ka kiidusõnu. „Väravad olid ilusad. Ikka pooled poistest on päris mängumeeste moodi ja mõni on kohe hea,” ütles ta.

Mis ajab jalgpallikoondise peatreeneri vabal ajal väikestele vallastaadionitele müttama? „Tunnen jalgpalli mängimisest rõõmu. Ega masohhismist seda ei teeks,” ütles ta.

Läänemaa JK on seadnud eesmärgiks II liigasse jõudmise. Selleks on vaja III liiga läänetsoon võita ja leida kusagilt 5000 eurot, mis II liigas hooaja mängimiseks kulub.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments