Lääne Elu paberleht 17. augustil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Autor: Ott
Autor: Ott
Autor: Ott

Vikman Suklese asemele

Keskerakonna linnapeakandidaat Haapsalus on praegune aselinnapea Peeter Vikman. „Peeter on tõestanud, et on peajagu üle nii praegusest linnapeast kui ka teisest aselinnapeast,” ütles linnavolikogu esimees ja Keskerakonna Läänemaa piirkonna juht Jaanus Karilaid. „Teda peetakse linnavalitsuses kõige pädevamaks, asjalikumaks ja süvenemisvõimelisemaks.”

Lugu saab lugeda siit.

Tänavavalgustuse ehitus saab jätkuda

Haapsalu tänavavalgustite väljavahetamine jätkub tõrgeteta, sest vaidlustuskomisjon otsustas, et projekteerimishange on korraldatud õiguspäraselt. „Läheb projekteerimiseks,” sõnas Keskkonnainvesteeringute Keskuse struktuuritoetuste üksuse energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja.

Ranitsatoetused Läänemaal

Makstav ranitsatoetus esimese klassi lastele erineb omavalitsuseti kuni kuus korda. Kui Noarootsis ja Ridalas saab laps 192 eurot kooliraha, siis Lihulas ja Nõval tuleb leppida veidi üle 30 euroga.

Martnalane innustab vähem alkoholi jooma

Martnast pärit Riina Raudne algatas koos omaloodud sihtasutusega Terve Eesti sotsiaalse liikumise „Joome poole vähem” ja kõneleb sellest täna Paides arvamusfestivalil.

Lugu saab lugeda siit.

Nõval valmis Läänemaa teine seikluspark

Nõva vallas Variku külas sai mõne päeva eest valmis 6500 eurot maksnud seikluspark. Tegemist on maakonnas teise seikluspargiga, esimene asub Noarootsi vallas Roostal.

Elukoha registreeringust ja kandideerimisest

Ridala volikogu liige, Taebla vallavalitsuse ametnik ja Lääne–Nigula vallavanemakandidaat Olev Peetris leiab, et poliitikutel ei ole elukohast kaugel vallas kandideerimiseks moraalset õigust.

Lapsed õpivad Pivarootsis leinaga toime tulema

Möödunud laupäevast tänaseni oli Pivarootsis laagris 40 Eesti last, kes õpivad toimetulekut pärast pereliikme surma. Igal aastal osaleb kolmeosalises leinatoetuslaagris 40–45 last. Lapsed jaotatakse vanuse järgi rühmadeks, igal rühmal on spetsialistist mees– ja naisjuht. Kohtutakse suvel kaheksaks, sügisel ja kevadel kolmeks päevaks.

Haapsalus avatakse uus treeningklubi

Läänlane Siret Kosk avab septembri lõpus Haapsalu kaubamajas treeningklubi, millest saab konkurent Haapsalu seni ainukesele rühmatreeninguklubile Fitclub.

Lugu saab lugeda siit.

Tiiu Piiburi maalinäitus

Aja tuuled on muutlikud ja seinad aegade vahel on õhukesed, räägib kolmapäeval Hermannuse Majas avatud Tiiu Piiburi maalide näitus. Näitus „Aja tuuled” on sündinud Eesti Vabariigi 95. aastapäevale mõeldes ja näitab, et ühele pildile võivad mahtuda nii minevik, olevik kui ka tulevik.

Urmas Lüüs loomekeskuses

Neljapäeva õhtul Haapsalu loomekeskuses avatud näitusel “DIY2” on keskendutud mängulisusele ja uute võimaluste otsimisele.

Kuidas vaadata Valget Daami?

Skeemid, kuupäevad, kellaajad. Peale selle ülevaade Valge Daami ajaloost.

Lugu saab lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments