6

Haapsalust merele läinud mees jäi kadunuks

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Saaremaal jäi täna merel kadunuks paadiga Haapsalust Saaremaale suundunud mees.

Esialgse info kohaselt alustasid kaks meest täna, 16. augusti hommikul kella 10 paiku mootorpaadiga sõitu Haapsalust Triiki Saaremaal, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristi Kais.

Kella 16.40 paiku otsustas üks neist paadist merre ujuma minna. Teine reisija seiskas paadimootori ning jäi paati ootama. Mõne aja pärast märkas paadisolija, et kaaslane on ujunud liiga kaugele ning otsustas talle paadiga järgi sõita, kuid paadimootor ei käivitunud. Mõni hetk hiljem nägi ta, et ujuma läinud mees vajus vee alla.

Kuna mootor ei käivitunud, triivis paat koos mehega abivajast eemale. Lõpuks triivis paat Kõinastu laiule Muhu saare juures. Kohe teavitas pääsenud mees juhtunust saarevahti, kes omakorda teavitas häirekeskust ja politseid.

Kella 18.50 paiku alustas politsei kadunuks jäänud mehe, kelle isik on selgitamisel, otsinguid. Otsingutesse on kaasatud Kuressaare kordon, Muhu Merepääste Seltsi vabatahtlikud, piirivalvekaater ja kopter.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
llol
llol

mootorpaat, paat mis ei vaja mingit kaptenit. võid üksi ka ringi sõita

Bart
Bart

Ei saa aru ka politsei pressiesindajast:teine reisija seiskas mootori…. kus kapten oli kas paadis ainult reisijad?

ja
ja

kõige tavalisema seletusena tuleb meelde alkohol.No ei oska muut moodi sellist käitumist seletada…..

Kont
Kont

Kuidagi väga kummaline seletus sellelt ellujäänud mehelt. Heast peast otsustas üks neist keset merd ujuma minna. Arvestades, et 16-ndal oli ka suht tuuline ja vesi ei ole praegu enam nii soe nagu paar nädalat tagasi. Seejärel ei käivitunud paadil mootor, lõpuks ei olnud ka mobiililevi või unustasid äkitselt telefonid koju. Ühesõnaga siin lõhnab sellega, et üks lükkas teise vette, ootas kuni see ära upub ja pani ise minema nn abi otsima. Võimalik, et läksid tülli ja merel hea koht arveid klaarida.

linnakodanik
linnakodanik

hmm, see jah imelik, tänapäeval kõigil moblad Ka ujuja jättis ilmselt oma telefoni paati? Telefoni ju maha tavaliselt ei jäeta, kui kuhugi minnakse. Aga ei tea, kellega tegu, äkki olid vanemad inimesed kes mobla ei kasuta.

Tont.
Tont.

Huvitav ,huvitav.Aastaid tagasi,kui mul paat oli ja merel käisin,sai küll mobiiliga asju aetud ja ei pidanud mingit saarevahti otsima….

wpDiscuz