Haapsalus avatakse uus treeninguklubi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Uue klubi looja Siret Kosk on ise suur trennihuviline, ta annab kepikõnnitunde ja jõuharjutustega kombineeritud aeroobikat. Foto: Markus Sein
Uue klubi looja Siret Kosk on ise suur trennihuviline, ta annab kepikõnnitunde ja jõuharjutustega kombineeritud aeroobikat. Foto: Markus Sein

Läänlane Siret Kosk avab septembri lõpus Haapsalu kaubamajas treeninguklubi, millest saab konkurent Haapsalu seni ainukesele rühmatreeninguklubile Fitclub.

“Jõu- ja tantsulised trennid,” võttis Siret Kosk tuleva klubi kava kokku.

Tuntuimad treeningulaadid mida saab klubis harrastada, on maailma kuulsaima rühmatreeningute looja Les Millsi BodyVive ja tantsuline aeroobika Zumba. Kolmas tulev stiil on Jympa.

Ülejäänud kahe treeningu nime Kosk veel avaldada ei tahtnud, kuid ütles, et need on Soome ja Rootsi päritolu ning Haapsalus neid praegu harrastada ei saa.

“Joogat ei tule. See ja Pilates on Haapsalus eraldi, meie nende tööposti vähemaks võtma ei hakka,” lisas Kosk.

Treenereid hakkab uues spordiklubis tööle viis, nad kõik on Haapsalu inimesed ja läbinud vajalikud koolitused.

Klubi ise on Kose sõnul sama suur kui konkurent Fitclub. Ka hinnad tulevad samas klassis, kindlasti mitte kallimad.

Konkurendist eristab uut klubi Kose sõnutsi see, et trenni saab teha ka päeval, mitte ainult õhtul – ajakava on mitmekülgsem.

Siret Kosk on kepikõnniklubi Modern Walking treener, litsentsiga BodyVive’i treener ja Ridala valla spordiklubi aeroobikatreener. Sel suvel annab ta Haapsalu promenaadi kõlakojas tasuta aeroobikat.

Mõte avada oma spordiklubi tuli Kosel siis, kui ta sai teada, et kaotab augusti lõpus töö Wiedemanni kooli sekretäri-juhiabina.

Ka leidis sügisest kevadeni Fitclubis BodyVive’i trenne andnud Kosk, et haapsallased sooviksid mitmekesisemat valikut, kui klubi pakub.

Mis saab uue spordiklubi nimeks, ei tahtnud Kosk veel avaldada. Veebilehe treeningute ajakavaga lubas ta avada hiljemalt septembri keskpaigaks.

Fitclub uuendab kava

“Väga raske on ette kommenteerida. Väikelinn, ei tea, kui palju on kahel klubil mõtet,” nentis kümnendat tegutsemisaastat alustava Fitclubi üks juhte Mailiis Tammeveski.

Sügisel muutub aga ka Fitclubi treeningukava mitmekesisemaks – mullusest rohkem on nii stiile kui ka tunde.

Tammeveski sõnul on põhjus selles, et tema ise ei saanud viimased aastad treeneriametile pühenduda, kuid on nüüd tagasi. Uut kava hakati kokku panema juba kevadel.

Konkureeriva klubi loomisest kuulis Tammeveski aga alles augusti alguses.

Fitclubis saab sellest sügisest valida kümne trennilaadi vahel. Alles on populaarseimad rühmatreeningud Les Millsi BodyPump ja siserattasõit, kavva lisandub kolm uut aeroobikastiili.

“Partybööm on hästi lihtsate tantsusammudega tantsutrenn, FITaeroobika on aeroobne trenn, kus vahelduvad aktiivsemad harjutused ja lihasetöö, FITstep on intensiivsem aeroobne trenn stepipingil,” loetles Tammeveski sügisest li- sanduvaid stiile.

“Ka Les Millsi BodyBalance on tagasi, see oli üle-eelmisel aastal väga popp ja inimesed ootasid seda,” lisas ta.

Kavva oli planeeritud ka Siret Kose BodyVive, kuid treener andis teada, et koormus pole talle piisav ja ta plaanib üksi edasi tegutseda.

Fitclubis töötab nüüd kuus treenerit.

Klubipakettide hinda lisanduvad trennid Tammeveski kinnitusel ei tõsta.

25. augustil korraldab Fitclub treeningmaratoni, kus tasuta tutvustatakse tulevaid stiile, samuti strippaeroobikat ja Zumbat.

Maratonile eelneb tervislikku eluviisi tutvustav loeng “Kuidas elada 100aastaseks,” mida annab toitumisnõustajaks õppiv Mailiis Tammeveski ise.

Tammeveski rääkis, et kümne aasta jooksul on klubi näinud nii tõusu kui ka mõõna.

“Enne majanduslangust olid rühmatreeningud kohutavalt populaarsed. Langusega tuli ka klientuuri vähenemine. Nüüd vaikselt tullakse trenni tagasi,” sõnas ta.
Tulevikus plaanib Fitclub Tammeveski sõnul hakata rohkem reklaamima praegust personaaltreeneri teenust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pille
10 aastat tagasi

Ilu on vaataja silmades. Kui treeneris bikiini fitnessi keha otsime, siis seda ei leia mitte üheski Läänemaal tegutsevas treeneris. Enda vastas näed treenerit siis, kui ta on võimeline andma hea trenni nii füüsiliselt kui ka olema hea suhtleja. Utuke küll jääb siis trennita, sest siin piirkonnas puudub temale `vastav`treenerile. Mina arvasin, et trenni tullakse end proovile panema ja endale paremat keha vormima, mitte aga treenerit `vaatama`.
Edu kõigile Läänemaal tegutsetsevatele treeneritele ja harrastajatele!

sedasi siis
10 aastat tagasi
Reply to  Pille

Olen utukesega nõus,treeneril peab olema ka vormi näidata,see võib olla omaette eeskujuks ka treenijale. Mida sa seal ikka treenid,kui treener isegi ei ole ennast vormi saanud. Jah,kahjuks on meil Läänemaal selliseid treenereid/terviseedendajaid, kellest endist aga tervislik toitumine ja liikumine on kauge kaarega mööda käinud. Kui tahad teistele midagi edasi anda,siis esmalt näita,et oled ise seda omandanud! Meil panustab mõni vaid mokalaadale,aga tunnustatakse neidki…vaataja silmadele ei ole seal kahjuks midagi.

utuke
10 aastat tagasi

No Kosk küll ilusam ei ole, kui Tammeveski, aga need seal uues klubis ei ole ju üksi treeneri kehaga või treenitud kehaga, enda vastas tahaks näha ikka Treenerit…mõtlemisainet kõikidele.

Tipp
10 aastat tagasi

Ma ei mõista, milleks karjuda ja halada. Iga õige ärimees teab, et konkurents on see, mis paneb meid rohkem pingutama. Siia linna mahub veel mitu spordiklubi ja jõusaali ning isegi üks normaalne ujula võiks veel olla, sest ühes või teises pole just kõige parem valik, kui vaadata muid spordiklubisid, siis sealne valik on ikka tohutu, seega kõigile soovin edu ja jaksu ja ärge virisege nii palju. Palju päikest ja kõik trenni!

naine
10 aastat tagasi

Ka mina olen käinud, nii siin, kui seal trenni tegemas. Ma olen siiani suhteliselt rahul olnud, kuigi, mis on pea kõigil treeneritel on üks viga peale Oliveri ehk, kui nad isegi näevad et keegi teeb valesti, siis ütlema nad seda küll ei lähe mis on minu jaoks suur miinus, esiteks, õpib inimene valesti, teiseks võib ta enesele liiga teha ja kolmandaks kaotab selline suhtumine usalduse treeneri pädevuse suhtes. Ja see et siin loobitakse soppa, nii ühe või teise suhtes, see näitab ju lauslollust ülesse. Ja samas, üksi paber ei tee treeneriks, selleks on ka siiski enamat vaja ja kas ta… Loe rohkem »

kunagine kepikõndija
10 aastat tagasi

Lisan omalt poolt , et kahjuks oskas Sirert oma emaga tekitada rühmas esimese ja teise Eesti . Huviga jälgin, kas see tuleb nende iseloomuomadustest või juhtus see oskamatusest ja kihistumist ei lasta (või siiski oli-on see teadlik) tekkida . Paluks kepieliidil mitte solvuda sest olete tõesti väga-väga tublid aga rahvaspordi korraldamise alused võiksite uuesti üle lugeda . Tuhka nendest tunnistustest mida siin jahutakse . Edu teile !

Naine
10 aastat tagasi

Ja veel tahaks mainida, et Haapsalus pole 2 klubi vaid 3. A. Murik on ka spordiklubi omanik. Miks siis hulluks vingumiseks ei läinud??????
Ah, minge trenni parem!

Naine
10 aastat tagasi

Uskumatu materdamine! Minge trenni ja vaadake, kas on pädevad treenerid või ei ole! Mida te kaklete siin lihtsalt niisama. Käige Mailiisi juures või minge Sireti juurde, pole kahtlustki, et keegi ilma rahvata jääb. Kõik ei meeldi kõigile. Mulle meeldib Mailiisi juures käia, meeldib Katrini juures käia, meeldib kasutada Palivere suusarada ja suvel Paralepa terviserada. Väga mõnus on! Seda on hea teha üksi ja sõbrannadega ja perega ja lastega. Hea tuju on alati garanteeritud. Mis puutub saiakestesse, siis hommikuti võid ka 500 g śokolaadi pintslisse pista, keha tarbib selle päeva jooksul ära. Teile, niisama kaagutajatele, ütleks aga, et minge ja õppige… Loe rohkem »

Murik
10 aastat tagasi
Reply to  Naine

Kas seda hõiskab treener Jana?

Lembit
10 aastat tagasi

Teatud tüüpi enese näitamiseks on saanud Uuemõisa – Herjava vaheline jalgtee. Huvitav on vaadata, et hommikul tassitakse Teelest pirukakotte välja ja õhtul käiakse kepikõndi mööda jalgteed. Aga ju siis mõni tahab tervelt surra:)) Edu

Inge
10 aastat tagasi

Ootan pikisilmi päevaseid trenne, kõik ei saa käia õhtuti. Eelmine aasta igatahes polnud lootustki peale Veekeskuses ujumise või omal käel metsavahel jalgrattaga sõites päevasel ajal midagi ette võtta. Jõudu mõlemale, konkurents on teretulnud!

Siret
10 aastat tagasi

Tänan kõiki toetajaid. Kindlasti jagub mõlemasse treeningklubisse harrastajaid, sest treeningud on erinevad.
Mis puutub treenerite tasemesse, siis tundub, et ajatakse taga ainult treeneri taset EOK, kuigi see on ainult põhi. Spordialadel võib-olla sellest piisab aga rühmatreeningute puhul mitte. Et aga trenne anda tuleb läbi käia erinevad koolitused, mida Eestis aga väga vähe leiab. Arvangi, et üks õige treener täiendab end pidevalt ja ainult EOK tasemega ei ole midagi teha. Loomulikult on ka EOK tase tähtis, kuid kõik võtab aega ning samm haaval edasi.
Kohtumiseni avamisel!