Ilmateenistus hoiatab suure tuleohu eest metsades

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Helekollane – keskmine tuleoht (tuleohu indeks 401–3000), oranž – suur tuleoht (3001–7000), punane – äärmiselt suur tuleoht (> 7000). Kaart: Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut
Helekollane – keskmine tuleoht (tuleohu indeks 401–3000), oranž – suur tuleoht (3001–7000), punane – äärmiselt suur tuleoht (> 7000). Kaart: Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut

Ilmateenistuse teatel valitseb kolmapäeval enamikus Eesti metsades suur tuleoht, paiguti on oht metsapõlenguteks väga suur.

Ilmateenistuse andmetel võib vaid rannikualadel hinnata tuleohtu keskmiseks, sisemaal on metsade süttimise oht suur ning Kagu-Eestis Võrumaal paiguti väga suur.

Suure tuleohu korral lubatud metsa kasutamine puidu saamiseks, jahinduseks, teadus- ja õppetööks, samuti võivad inimesed metsas viibida puhkuse ja sportimise eesmärgil ja varuda metsasaadusi. Kui aga tuleohu hinnang on “väga suur”, siis võivad kohalikud omavalitsused keelata igasuguse metsa kasutamise ja võõras metsas viibimise.

Praeguse tuleohu korral töötab pidevalt metsatulekahjude avastamise süsteem ja päästeteenistusel on valmisolek metsatulekahjude kustutamiseks.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi tuleohuindeksi kaardilt on näha, et Põhja-Läänemaal on tuleoht hinnatud suureks, Vormsis ja Lõuna-Läänemaal keskmiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments