Linnuses saab kuulda hang-trummide maagilist kõla

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Omapäraseid löökpille mängivat Hang Massive'i ehk Danny Cuddi ja Markus Johanssoni sai näha ja kuulda novembris Padise kloostris. Foto: erakogu
Omapäraseid löökpille mängivat Hang Massive'i ehk Danny Cuddi ja Markus Johanssoni sai näha ja kuulda novembris Padise kloostris. Foto: erakogu

Juuni esimesel reedel on Haapsalus võimalik kuulda ja näha pille, mida maailmas mängivad väga vähesed muusikud – teist korda tuleb Eestisse duo Hang Massive oma sõpradega.

Rootsi–Suurbritannia duo Hang Massive koosneb endistest tänavamuusikuist, hang’i-mängijaist Danny Cuddist ja Markus Johanssonist.

Hang on 2002. aastal Šveitsis ühe abielupaari loodud metallist löökpill. Kõik hang’id valmistatakse siiani käsitsi ja pilli tellimisjärjekord on mitu aastat. Hang’i mängitakse, pill põlvedel, kätega ning erinevalt trummist võib liiga tugev löömine selle heli moonutada.

Kontserdi korraldaja Remo Sirila sõnul teeb pill maagilist häält. “Seda pole võimalik kirjeldada – peab ise kuulama,” ütles ta. Duo Hang Massive lugu “Once again” on kogunud Youtube’is pea kolm miljonit vaatajat-kuulajat.

Novembris Padise kloostris esinenud duo tuleb seekord Eestisse koos Storiaga ehk Victoria Grebezsiga, kes on üks väheseid hang’i mängivaid lauljaid maailmas. Kaasa löövad veel laulja ja kitarrist Peter Wickström, tšellist J. Rokka ja Craig Rainbo Ninja (cajon ja djembe). Üle kolme tunni kestev kontsert koosneb korraldaja sõnul vaiksetest paladest kuni elektroonilise muusikani välja. Kontsert kulmineerub järeljämmimisega elektrooniliste remix’ide saatel, kus plaate keerutavad asjaosalised ise. “See ei ole klubimuusika, võib ehk nimetada chill-out’iks,” on üks duo liikmeist Danny Cudd iseloomustanud järeljämmi iseloomu ja rütme.

Hang Massive, Storia ja sõbrad annavad Eestis kolm kontserti. Haapsalu linnuse väikeses hoovis esinevad nad 7. juunil.

Sügisel käisid Danny Cudd ja Markus Johansson “Ringvaates” oma pille näitamas ja uusimat lugu mängimas, saatelõiku näeb siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mmaXLMNXl
10 aastat tagasi

buy retin-a online retin a cream does it work – retin a cream usa

UHsJRby
10 aastat tagasi

this one clomid success stories with iui – buy cheap clomid online uk

iCPEqPzUv
10 aastat tagasi

buy retin a retin a cream vs retin a micro – retin a micro gel anti aging

MxarvlE
10 aastat tagasi

discount clomid clomid 100mg success with pcos – clomid for ovulation induction

vgvgOAGj
10 aastat tagasi

buy xanax xanax uses side effects – xanax effects eyes

BhUVOo
10 aastat tagasi

buy ultram ultram 50 mg compared to percocet – ultram dosage dogs

gcTWE
10 aastat tagasi

buy xanax online pharmacy drug reactions to xanax – buy xanax 1mg online

GFpndHlqi
10 aastat tagasi

retin a online buy retina biometric scanner – buy retin-a tretinoin cream

Bepso
10 aastat tagasi

ultram 50mg ultram online – ultram back pain

UewFy
10 aastat tagasi

retin a cream retin a cream target – retin a cream dryness