Hiiumaa laevaliinile lisandub täna õhtuks üks lisareis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna õhtul on suurt nõudlust arvestades Rohuküla–Heltermaa liinil üks lisareis.

Viimastel nädalavahetustel on nõudlus Hiiumaale sõiduks olnud suur, mahajäämuse tekkides tegi Väinamere Liinid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kohe ettepaneku lisada graafikusse reise juurde.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin lausus, et kuna otsused võtavad aega, siis selleks nädalavahetuseks sai lõpuks lisada Rohukülast täiendava väljumise kell 20.30. „Omalt poolt saime teha seda, et reedeõhtuste järjekordade tekkimisel panime päeva viimast reisi tegema suurema laeva Hiiumaa. Seda otsust oli veidi raske teha, kuna siis peab laupäeva hommikul Rohukülast kell 6:30 reisi tegema Regula. Seegi on väga oluline ja suure täituvusega reis, nii et oli oht, et siit jäävad omakorda sõidukid maha, kuid õnneks mahtusid eelmisel nädalal autod ülitäpselt ära,“ ütles Hiiuväin. „Täiendav ring reede õhtuks on aga kõige parem lahendus. Sel nädalavahetusel toimub see lisaring ning kõik peaksid kenasti peale mahtuma,“ lisas ta.

Lisareisile on praegu saada tuulelaevad.ee keskkonnast ka e-pileteid.

Hiiuväin lisas, et Väinamere Liinid on teinud ettepanekud luua reiside reserv, millest oleks operaatoril kooskõlastatult maavalitsusega võimalik väga operatiivselt sõidugraafikut täiendada. „Kooskõlastusprotsess on täna väga kohmakas ja pikaleveniv, iga täiendav reis vajab kantsleri tasemelt heakskiitu,“ selgitas Hiiuväin. „Loodame, et ka selles osas tuleb paindlikkust juurde ja saame koheselt reageerida nõudluse muutustele,“ lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments