3

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel mängib neli läänlast

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval, 2. märtsil pandi pall mängu Eesti jalgpalli meistrivõistlustel. Sel hooajal mängib Eesti esivõistlustel neli Läänemaa jalgpallurit.

Kaasa teevad Haapsalus treener Aavo Tominga juures jalgpalluriteed alustanud Aleksander Vassiljev ja Rimo Hunt, Taebla SKs alustanud ja edasi Haapsalus ning Lõuna-Läänemaa JKs jätkanud Algis Kelder ning Lõuna-Läänemaa JK kasvandik Andro Aavik.

Neist Aleksander Vassiljev mängib Paide linnameeskonnas, eelmise aasta meistriliiga üks resultatiivseimaid mängijaid Rimo Hunt Tallinna Levadias ning Algis Kelder ja Andro Aavik FC Kuressaares.

2013. aastal kannavad Eesti meistrivõistlused A. Le Coq Premium liiga nime, osaleb 10 meeskonda. Uueks tulijaks on eelmisel aastal esiliiga võitnud Tallinna FC Infonet.

Eesti jalgpalli liidu president Aivar Pohlak ootab uuelt hooajalt eelkõige uusi arengusamme.

“Ootan uusi samme mitmes mõttes,” ütles Pohlak. “Palju on lisandunud Eesti koondise mängijaid paljudesse meistrisarja klubidesse. Lisanduma peaks kõrgem tase ja ka atraktiivsus. Uusi pealtvaatjanumbreid – muide, Superkarika finaalis oli kõigi aegade selle finaali rekord. Ühiskond ongi astunud sammu edasi ja spordisammud leiavad rohkem tee staadionile. Koostöö liiga peasponsoriga. Kindlasti paelub tähelepanu see, et paljud amatöörklubid on oma olemuselt lähenemas profiklubidele, s.t nad juba treenivad nagu profisatsid. Kindlasti tuleb positiivne hooaeg!”

Esimeses voorus tegid kaasa ka kaks Läänemaa jalgpallurit. Kui Andro Aavik oma debüütmängus varumeeste pingilt veel mängu ei saanud, siis vanas headuses esines teisipäeval koduklubiga Eesti karikavõitjaks kroonitud Rimo Hunt, kelle kaks väravat aitasid Tallinna Levadial alistada Tartu Tammeka 3:1. Hunt tõusis sellega ka kohe Premium liiga esimese vooru kolme parema sekka.

Jääme lootma huvitavat hooaega ja et meie maakonna klubide kasvandikud kindlalt kaardile pääseksid.

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ai jah
ai jah

burn

Täienduseks
Täienduseks

Jutt käib meistriliigas ehk ametliku nimega Premium liigas mängivatest Läänemaa jalgpalluritest. Premium liiga mänge kannab üle ka televisoon, nii et ka tugitoolisportlased saavad omadele kaasa elada! Lisaks mängib läänlasi ka madalamates liigade erinevates võistkondades alates esiliigast ja eestikatel osaleb kuus Läänemaa(täiskasvanute) võistkonda. Läänemaa JK ja Lihula JK mängivad III liigas, Taebla JK IV liigas. Rahvaliigas osalevad kindlasti Vatla JK ja Virtsu JK meeskond ning Läänemaa JK naiskond. Lisaks veel noorte võistkonnad. Kokku seega Läänemaalt sellel hooajal osalemas rohkem kui 200 mängijat. Kokkuvõtteks: jalgpall on mitte ainult maailma, vaid ka Läänemaa kõige populaarsem spordiala!

jah
jah

tõsine uudis ,aga mitu meest mänib keeglit ,sulgpalli ,tennist või vehkleb?
.Kuidas selline jama saab ületada uudiskünnise ,mitte ei saa aru?

wpDiscuz