0

Läänemaa noored jalgpallurid olid saaliturniiridel edukad

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi saavutas Rapla Cupil II koha. Foto: erakogu
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi saavutas Rapla Cupil II koha. Foto: erakogu

Läänemaa kolme jalgpalliklubi noored jalgpallurid on osalenud mitmetel esinduslikel noorteturniiridel Eesti eri paigus ja mänginud neil vägagi korralikult.

Haapsalu FC Flora 1999.–2000. a sündinud jalgpallurid osalesid esinduslikul saaliturniiri Keilas. Keila CUPi nime kandval turniiril võistles palju Eesti paremate hulgas olevaid noorteklubisid, näiteks Tallinna Levadia ja Tallinna Martin Reimi jalgpallikool.

Haapsalu poisid läksid turniirile suurte lootustega, kuid ebaõnn tabas neid kohe võistluse alguses.

Treener Aavo Tomingas: “Kaks põhikoossesisu mängijat said raske vigastuse ja sellega oli motivatsioon ka maas.”

Alagrupis saadi kolm kaotust, veerandfinaalis ja alumise rea poolfinaalis kaotati hilisemale finalistile Levadiale ja Tabasalu JK-le samuti. Kuid 7.–8. koha mängus alistati Raplamaa JK 3:1.

Läänemaa jalgpalliklubi 2001.–2002. aasta poisid treener Mart Pulsti juhtimisel osalesid võistlusel “Saarema talv”. Mängud toimusid sealses kilehallis ja tingimused olid kehvad.

Mart Pulst: “Mänguplats oli libe, jäine, vigastusohtlik, korraldus jättis soovida, aga poisid olid tublid ja pidasid vastu.” Läänemaa JK kaotas finaalis 0:1 Saaremaa JK-le aaMeraaS. Selle tulemusel saavutati II koht. Turniiril osalesidki kaks FC Kuressaare võistkonda ja võitja Saaremaa JK aaMeraaS. Läänemaa JK poisid: Jarmo Kalm, Matis Paat, Kenert Kraavik, Gen Leppikson, Andremar Lembergs, Mario Konks, Keven Kirs, Karmo Einmann, Marten Valk, Markus Mursal, Sven Makienko, Marten Murik, Kevin Kaljussaar, Kristjan-Sander Peterson.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi 2001.–2002. aasta poisid käis väga esinduslikul saaliturniiril Raplas. Rapla CUPil mindi kaitsma mullust esikohta. Turniiril osalesid tugevad noorteklubid nagu Tallinna Kalev, PSK Alexela jt. Edukad mängud alagrupis ning ilus võit poolfinaalis Tartu FC Heliose üle viis lõunaläänlased taas finaali.

Ees oli ootamas aga tõeline pähkel – Tallinna SK Legion. Vene poisid mängisid agressiivsemalt ja julgemalt ning vastu tuli võtta 1:4 kaotus. Kuid II koht tugeva kaheksa võistkonna hulgas väärib kiitust.
Koosseis: Kevin-Reidar Bachaus, Rocco Mõtt, Reno Mark, Juhan Johannes Raudsik, Kauri Filippov, Virgo Vallik, Rivo Oosim, Kaaro Saatmäe.

Saaliturniirid kestavad täie hooga edasi, peatselt on algamas ka Läänemaa oma saalisarjad: Haapsalu CUP ja Lõuna-Läänemaa JK saaliturniirid.

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz