0

Aprillis tuleb ühinemise asjus rahvaküsitlus

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eile Haapsalus peetud Läänemaa omavalitsuste ühinemisläbirääkimiste juhtivkomisjoni töökoosolekul osalenud kinnitasid üksmeelselt seisukohta, et Noarootsi, Nõva, Oru, Risti, Taebla ja Martna vald on võrdväärsed liitujad ja seniste valdade baasil moodustub uus omavalitsusüksus.

Komisjon koostas tööülesanded ning ajagraafikud valdkondlikele komisjonidele ning läbi töötati rahvaküsitluste kord, teatas ühinemisläbirääkimiste juhtivkomisjoni juht, Nõva vallavanem Aldo Tamm.

Rahvaküsitlus on plaanis läbi viia 5.–7. aprillil kõigis praegustes omavalitsustes ühtse korra järgi. Küsitlus viiakse läbi sarnaselt valimistega nii elektrooniliselt kui ka hääletamisega kohalikes jaoskondades.

Töötati läbi valdkondade poliitikad, eelarvestrateegia ja investeeringud, ühinemistoetuse kasutamine ning liitumisjärgsete asutuste juhtimine, valitsemine ja haldus.

Juhtkomisjoni järgmine koosolek toimub 12. veebruaril Martnas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz