Aaviksoo allkirjastas Läänemaa ühisgümnaasiumi moodustamise käskkirja

Kylaline

info@le.ee

Haapsalu Wiedemanni gümnaasium. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi kolimine tänavu mais. Foto: Arvo Tarmula

Haridus- ja teadusminister allkirjastas käskkirja, millega moodustatakse Läänemaa ühisgümnaasium.

Eile allkirjastas haridus- ja teadusministeeriumi minister Jaak Aaviksoo käskkirja, mille alusel moodustatakse Läänemaa ühisgümnaasium, edastas Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Ministri käskkirjaga moodustatakse haridus- ja teadusministeeriumi hallatav riigigümnaasium käesoleva aasta 1. augustil.  Läänemaa ühisgümnaasium alustab õppetegevust  1. septembrist 2013. a.

Haapsalu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Mari-Epp Tähti sõnul on allakirjutatud ministri käskkiri kauaoodatud, kuna selle põhjal saab välja kuulutada koolijuhi konkursi. „Loodame, et enne selle aasta lõppu on juht paigas ja ta saab hakata tegelema kooli sisu loomisega ning meeskonna komplekteerimisega,“  sõnas Täht.

Läänemaa ühisgümnaasium alustab õppetegevust Riigi Kinnisvara AS-i poolt renoveeritud Wiedemanni gümnaasiumi hoones 1.septembril 2013. a. Kooli suuruseks on planeeritud neli paralleelklassi, kokku 12 klassikomplekti. Õpilasi saab uues riigigümnaasiumis olema umbes 360.

Kooli rekonstrueerimistööde rahastamisel kasutatakse kooliinvesteeringute programmi „Koolid korda“ vahendeid (1,59 miljonit eurot) ja saastekvootide müügitulust laekunud raha (1,39 miljonit eurot).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ühishäda
11 aastat tagasi

Sisu vaevalt, et eriti muutub, muutmisel on ju ainult vorm.

kuulge
11 aastat tagasi

Tobe on halada nime pärast. Oluline on pigem sisu. Tuleks vaadata et õpetajad saaks tasemel ning remonditud kooli õpitingimustest ei hakka parem rääkima. Tegemist praegu lihtsalt emotsionaalse teemaga kuna paljud on käinud nendes koolides ning nüüd kaob nii Wiedemanni kool kui Gümnaasium. Teema midagi sarnast kui kaks omavalitsust kokku liidetakse ja inimesed arvavad et ei olnud ikka hea mõte sest uue omavalitsuse nimi ei ole see mis varem.

ühishäda
11 aastat tagasi

360:12 = 30 õpilasega klassid. Kust nii palju gümnasiste kinni püütakse? Või tõesti pannakse teised Läänemaa gümnaasiumid lukku? Ka siis läheb raskeks, kui arvestada sajakonna õpilase sõidukulusid ja pea olematut ühiselamuvõimalust Haapsalus. Ja nimi võiks ikka olla Haapsalu Tasandusgümnaasium, Läänemaa jäägu lörtsimata.

Kurb jah
11 aastat tagasi

Nimevalik on tõesti kole, aga midagi pole teha. Ei meeldi. Ja kohe paljudele ei meeldi. Sügisel alustavad Kuuse tänava koolimajas 4 paralleeli seitsmendaid. Siis on 2 klassikomplekti neist Wiedemanni nimekirjast. Ülejärgmisel sügisel visatakse nad Wiedemanni hingekirjast välja (siis, kui juba 8-s klass algab) ja tiksuvad edasi kuni 9-ndani samas paigas… Alleluuja!

ramp
11 aastat tagasi

Kes peaks tahtma tulla õppima mingisse nimetusse/näotusse provintsigümnaasiumi, milllel pole ette näidata ei taset, ei tulemusi…, mitte kui midagi? Ikka see, kes kusagile mujale sisse ei saa. Ja tekibki kahe korraliku likvideeritud kooli asemele “tasandusgümnaasiumi” riiklikul tasemel. Aga maja saab linna kaelast ära ja remonditud kah veel ja see ongi ju asja juures kõige tähtsam. Hiljem tulgu või veeuputus.

ass
11 aastat tagasi

See kool on ass!

meelis
11 aastat tagasi

Väga totter on uue kooli nimi”Läänemaa ühisgümnaasium”, ei mingit isikupära. Wiedemanni nimi oli koolil hulga parem ja pealegi on Wiedemanni sünnimaja samas tänavas.

omadel ei käi jõud üle siis tuleb toompea onudelt almust paluda.
11 aastat tagasi

Õpilased võetase maa koolidest, need tuleb kinni panna ja vene kool ja HG samuti. Meil ontegemist demokraatliku riigiga ja emamiku võim vähemuse üle ülejäänud tuleb küüditada tallinnasse.

nonoh
11 aastat tagasi

Neli paralleelklassi???!!! Kust need õpilased võetakse???