Läänemaa JK alistas Taebla koguni 9:1

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa Jalgpalliklubi alistas pühapäeval, 15. aprillil peetud Eesti meistrivõistluste IV liiga mängus maakonnarivaali Taebla JK koguni 9:1. See oli Läänemaa JK-le ühtlasi esimene võit Taebla üle – varasemad kohtumised on lõppenud viikidega.

Kohtumine ise aga ei alanud Läänemaa JK-le hästi, kui juba esimesel minutil tegi Rener Uibopuu Taebla ründajale karistusalas vea ning Taebla teenis penalti, mille Tanel Kruuspan kindlalt realiseeris.

Umbes kümme minutit pärast avaväravat teenis Läänemaa JK penalti, kui Taebla väravavaht Hendrik Siht tõmbas jalaga maha temast mööda pääsenud Mark Kolosovi. Siht sai punase kaardi, kuna takistas kindlat värava löömise võimalust. Penalti realiseeris Kolosov ise kindlalt.

Enne penaltiolukorda suutis Kolosov ka posti tabada ning Martin Viilma pealelöögi blokeerisid kaitsjad väravajoonel. Samuti jättis hea võimaluse realiseerimata Leonid Bragin, kelle pealelöögi Hendrik Siht tõrjus. Ka Taeblal oli enne 1:1 seisu väga hea võimalus, kuid Martin Koppel suutis viie meetri pealt palli otse Erik Merilaine sülle lüüa.

Üsna pea pärast viigiväravat läks Läänemaa ka kohtumist juhtima. Bert Rotberg leidis sööduga üles Aleksandr Molkovi, kes mängis Taebla kaitsja üle ning saatis oma pealelöögi värava alla nurka. Enne poolaega suurendati edu veelgi, kui Kolosov saatis paremalt äärelt kaitsja kohvile ning lõi terava palli maast kasti, kus Molkov paari meetri pealt palli väravasse saatis. Enne poolaja lõppu suutis Taebla ka Läänemaa värava latti tabada, kuid väravat antud olukorrast ei sündinud. Esimene poolaeg lõppes Läänemaa 3:1 eduseisuga.

Teist poolaega alustati kohe suure hooga ning kohe varakult suurendati edu veelgi, kui Martin Viilma palli mõne meetri pealt Kolosovi söödust väravasse saatis. Mõned minutid hiljem lõi taas Viilma värava, kui ta Aare Avila vaheltsöödust saadud palli üle Taebla väravavahi Jarmo Jaaku väravasse lõi. Peale seda vahetati Viilma välja ning teda tuli asendama Erkki Madi.

Aleksandr Molkov suutis tagada endale kübartriki, kui taaskord sai ta palli mõnelt meetrilt Kolosovi söödust sisse lüüa. Vahepeal tabas Taebla kontrarünnaku pealt ka kauglöögiga latti. Mark Kolosov sai kirja enda teise värava karistuslöögist, mille ta suurepäraselt väravavahile püüdmatult nurka saatis.

Taebla JK mängija Martin Koppel teenis oma meeskonnale teise punase kaardi, kui ta Läänemaa JK äärekaitsjat Tarvo Mannit jalalöögiga tabas. Samast karistuslöögist sündis mängu ilusaim värav – Talis Tamm lõi ligi 50 meetri kauguselt palli üle Taebla väravavahi värava ristnurka. Mängule pani punkti endine Taebla mängija Aare Avila, kes Kolosovi söödust palli väravasse lõi ning kindlustas 9:1 võidu Läänemaa JK-le.

Bert Rotberg

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments