Vahipataljoni ajateenijad harjutavad Piirsalus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Sel nädalal harjutavad vahipataljonis teenivad sõdurid Läänemaal, Piirsalu ja Lintsi kandis mitmesuguseid lahinguülesandeid.

„Tahame esimese õppekompanii jalaväerühmadele ja miinipildujarühmale läbi viia välilaagri, et harjutada kompanii kaitselahingu ja rünnaku ettevalmistamist ning läbiviimist,“ ütles vahipataljoni 1. õppekompanii ülem leitnant Aavo Väljak.

Esmaspäevast reedeni kestva kaitselahingu ja rünnaku väljaõppe laagri eesmärgiks on õpetada kompanii rühmad kokku töötama lahinguülesannete täitmiseks, teatas kaitseväe pressiesindaja. Lõpptulemusena peavad jalaväekompanii rühmad oskama ette valmistada ning läbi viia kaitselahinguid ja rünnakut vastavalt kompanii ülema käskudele.

Välilaagrist võtab osa 154 Vahipataljoni 1. õppekompanii ajateenijat ja 12 kaadrikaitseväelast. Harjutusala kasutavad kaitseväelased heaperemehlikult ja ei kahjusta olemasolevat infrastruktuuri ega taimestikku.

Vahipataljon on spetsialiseerunud eelkõige sõjaväepolitsei ning jalaväe üksuste väljaõpetamisele. Samuti täidab vahipataljon kaitseväelisi esindusfunktsioone, tagab presidendi kantselei auvahtkonna ning paneb välja aukompanii riiklikeks ja kaitseväelisteks tseremooniateks. Vahipataljonis teenib praegu 385 ajateenijat ja 60 kaadrikaitseväelast.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments