Haapsalu noorte huvikeskus – kitarriring, meediaring ja ports raha noorte ideedele

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu noorte huvikeskuses on noored mitmeti tegevuses: siin saab tegeleda kunsti, muusika ja spordiga, aga ka IT-valdkonnaga. Samas ootab Wiedemanni tänava noortekeskus igal tööpäeval noori ka lihtsalt vaba aega veetma: keskuses saab kasutada arvuteid ning mängida teleka- ja lauamänge.

Kõige suurem uus ja hea võimalus on see, et noored saavad ise oma ürituste tarbeks raha taotleda. Läbi Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse siia jõudnud Euroopa Sotsiaalfondi programmi abil on meil võimalus toetada noorte ideid ja tegevusi rahaliselt. Noored peavad vaid panema oma idee paberile ja pöörduma meie poole. Vaatame asja koos läbi ja teeme teoks!

Haapsalu noorte huvikeskuses on huviringid, mis on tegutsenud juba aastaid, kuid tasapisi tekib juurde ka uusi. Näiteks sügisest alustas meil tegevust BMX-ring sise-skate-pargis ja meediaring noortekeskuses.

Meediaringi nipp noortele on selles, et see on tänu Euroopa Sotsiaalfondi programmile täiesti tasuta – tuleb vaid korralikult kohal käia. Huviring hõlmab erinevaid õppetsükleid: sissejuhatus meediasse, arvuti kasutamine, interneti ohud, kodulehe tegemine, fotograafia, filmindus jne.

Meediaringi registreerujate esialgne arv oli isegi loodetust suurem, kuid selleks aastaks on kohalkäijaid jäänud vähemaks. Noored, kes tunnevad, et neid huvitaks just selline ring, on igati teretulnud Haapsalu noorte huvikeskuse teise korruse arvutiklassi igal teisipäeval ja neljapäeval kell 17. Meediaringi juhendab Tanel Tammet.

Uue grupi avab beebikool, kuhu oodatakse neid kõige pisemaid huvilisi – lapsi, kes on sündinud alates septembrist 2011.

Uues kuues on ka kitarriring. Õpetajaotsingud on jõudnud võiduka lõpuni – kitarriringi uus õpetaja on Monika Peterson, kes hakkab tegelema algajatega. Tunnid toimuvad noortekeskuses teisipäeviti ja neljapäeviti kell 17.

Lisaks ringidele on noortekeskus iga päev avatud kõigile, kes soovivad oma vaba aega põnevalt ja kasulikult sisustada.

Kristi Karm,
Haapsalu noorte huvikeskuse direktori kohusetäitja

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments