Esimese lume võistlus alustas aastat osavõturekordiga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com


Pühapäeval, 15. jaanuaril toimus hilinenud talve esimese lume võistlus, millest võttis osa rekordarv suusasõpru – 52. Tooni andsid noored ja julged; lisaks polnud Läänemaa ainuke maakond, mida esindati.

Esimene start (400 m) anti kuni seitsmeaastastele. Vennad Robin ja Raul Reesar olid väga lähedal kaksikvõidule, kuid finišis mängis Tannar Tähtsalu välja oma trumpkaardi – paaristõuked – ning edestas napilt Rauli. Kindla neljanda koha sõitis välja Eliise Kängsepp, kes oli ühtlasi esimene tüdruk; temale järgnes Lisete Mikk ning võistluse noorim osaleja Sander Leht, kes, tõsi küll, vajas raja läbimisel veel vanema abi.

Teisena olid stardis 8–16aastased. Pinge püsis stardist finišini, nagu ka esinelik. Keerulise finišikurvi tõttu tuli järjestus varem selgeks teha ning nii ületasid lõpujoone sekundiliste vahedega Kaido Märss, Kaarel Koel, Karel Kängsepp ning Simo Kariler. Esimene neiu Karolin Kängsepp lõpetas kuuendana. Neidudest teine Laura Smigunova lõpetas üheksandana ning Maily Märss kümnendana.

Ehkki eelnev vanusegrupp oli sünniaastatele 2004–1996, andsid noored suusaneiud Kelly, Elina ja ka Grete endast noorematele võimaluse ning startisid hoopis naiste arvestuses ja tunduvalt raskemal rajal – ega pidanud seda otsust kahetsema.

3 km sõitis Kelly Klippberg ajaga 10:31. Elina Emiilie Leht sõitis välja teise aja, 10:54. Kadri Lukk oli kolmas, aeg 11:29. Daamide arvestuses võitis Eda Hirv Linda Pärnpuu ja Õnne Kivastiku ees.

Päeva lõpetas meeste 5 km sõit. Sõidule andis põnevust tandem Ivar Astok – Tarvi Viik, kes teistele jäid küll püüdmatusse kaugusse. Omavahel lahutas neid siiski üks sekund ja seda Ivari kasuks (Astok 12:35; Viik 12:36) Kolmandana ületas finišijoone Enrico Salk (13:17) Raplamaalt. Parim meesveteran Agu Lehemaa lõpetas kuuendana; teine oli Mati Kallemets, üldarvestuses kaheksas; kolmas Jaan Saviir, 15. koht.

Esimese lume võistlust peeti Palivere liikumisradadel kolmandat korda. Varasematel aastatel on osavõtjaid olnud 17 (2010. a) ning seejärel juba 42 (2011. a). Seekordseks üllatuseks olid šokolaadid kõigile noorimas vanuseklassis osalenutele; teistes vanuseklassides said peale esikolmiku uuenduslikult šokolaadi ka neljandad kohad.

Täname kõiki osalejaid, vaatlejaid, kaasaelajaid ja kohtunikke.
Kohtume juba 21. jaanuaril Palivere IX suusamaratonil!

Kadri Lukk
suusaklubi Sula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments