Teed on lõiguti libedad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maanteeinfokeskuse teatel olid täna hommikul suurematel riigimaanteedel teekatted tehtud ja jätkuvast libedusetõrjest valdavas enamuses kloriidide mõju all. Mitmel pool pole teehoole aga andnud veel soovitud tulemust ning teedel on lumekonarusi ja libedust. Libedad on lõiguti Ida-Viru maakonnas Tallinna-Narva ja Jõhvi-Tartu-Valga maantee, Valga maakonnas nii Jõhvi-Tartu-Valga kui Valga-Uulu maantee ning Võru maakonnas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee. Paiguti oli sõidujälgede ja -radade vahel, teede telgjoonel, ristmikel, teede laiendustel ning tagasipöördekohtadel ka soolalumesegu ja kinnisõidetud lund.

Äärmiselt ettevaatlik tuleks jäiste ja libedate teeolude tõttu olla aga kõrvalmaanteedel liigeldes. Muutlikke tee- ja ilmaolusid silmas pidades tuleks valida talveoludele sobiv sõidukiirus ning arvestada sihtpunkti jõudmisel lisaajaga.

Teepinna temperatuure mõõdeti 0 kraadist Edela-Eesti rannikualadel kuni -5 kraadini Põhja-Eestis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments