0

Teedele võib tekkida must jää

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maanteeinfokeskuse teatel olid varahommikul põhi- ja suuremad tugimaanteed lörtsised ja lumised, piirkonniti ka märjad või juba tehtud libedusetõrjest soolamärjad. Lõiguti esines härmatist ning libedust Hiiu, Harju, Rapla ja Ida-Viru maakonna suurematel maanteedel. Töötasid sahad ja puisturid. Väiksematel teedel tuleb arvestada libedusega.

Ilm oli valdavalt pilves. Lääne-Eestis sadas vihma, Mandri-Eestis pea kõikjal lund ja lörtsi, sekka vähest vihma. Lume- ja lörtsisajus oli nähtavus piiratud.

Teepinna temperatuure mõõdeti +0,5 kraadist kuni -1,8 kraadini.

Ilm.ee teatel tuleb ennelõuna pilves ning lume- ja lörtsisajuga, pärastlõunal taandub lumesadu ida poole ning alates saartest esineb selgimisi. Ida-Eestis puhub tuul valdavalt lõunakaarest 2-8 m/s, Lääne-Eestis tugevneb põhja- ja loodetuul 6-12, rannikul puhanguti 15-17 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..+2°C, pärastlõunal langeb kiiresti.

Ilma selginedes võib teedele tekkida härmatist ja musta jääd, kõikjal püsib libeduse oht.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz