Teedele võib tekkida must jää

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maanteeinfokeskuse teatel olid varahommikul põhi- ja suuremad tugimaanteed lörtsised ja lumised, piirkonniti ka märjad või juba tehtud libedusetõrjest soolamärjad. Lõiguti esines härmatist ning libedust Hiiu, Harju, Rapla ja Ida-Viru maakonna suurematel maanteedel. Töötasid sahad ja puisturid. Väiksematel teedel tuleb arvestada libedusega.

Ilm oli valdavalt pilves. Lääne-Eestis sadas vihma, Mandri-Eestis pea kõikjal lund ja lörtsi, sekka vähest vihma. Lume- ja lörtsisajus oli nähtavus piiratud.

Teepinna temperatuure mõõdeti +0,5 kraadist kuni -1,8 kraadini.

Ilm.ee teatel tuleb ennelõuna pilves ning lume- ja lörtsisajuga, pärastlõunal taandub lumesadu ida poole ning alates saartest esineb selgimisi. Ida-Eestis puhub tuul valdavalt lõunakaarest 2-8 m/s, Lääne-Eestis tugevneb põhja- ja loodetuul 6-12, rannikul puhanguti 15-17 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..+2°C, pärastlõunal langeb kiiresti.

Ilma selginedes võib teedele tekkida härmatist ja musta jääd, kõikjal püsib libeduse oht.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments