Politsei tänane rehvikontroll näitas olukorra paranemist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna, 5. detsembril kontrollisid Põhja Prefektuuri liikluspolitseinikud koostöös Rehviliiduga Tallinnas ja Harjumaal sõidukite talverehvide olemasolu ja nende seisundit. 250 kontrollitud sõidukist olid nõuetele mittevastavad talverehvid seitsmel.

„Võrreldes möödunud aastaga on pilt hea. Inimesed on talveks valmistunud ning meie silm ei tabanud ühtegi autot, millel oleksid all vaid suverehvid,“ kinnitab Põhja Prefektuuri liiklusteenistuse vanem Sirle Pai.

Kuigi üldjoontes on olukord positiivne, toob Pai markantseid näiteid selle kohta, milliste rikkumiste tõttu autojuhte korrale kutsuti. Näiteks tabati sõiduk, millel olid ees kaks suverehvi ja taga kaks siledat lamellrehvi; auto, mis sõitis ühe talverehvi, ühe naast- ja ühe lamellrehviga ning ühe tühja rehviga, ning ühel sõidukil oli üks rehv kinnitatud viie poldi asemel vaid kahega.

„Need näited panevad küll esialgu muigama, kuid asja teeb tõsiseks see, et nii seatakse reaalselt ohtu enda ja kaasliiklejate tervis ja elu. Kuna auto käitumine talvisel või muutlike oludega teel sõltub suuresti rehvide seisukorrast, ei tohiks mingil juhul võtta täiendavaid riske kulunud või nõuetele mittevastavaid rehve kasutades,“ toonitab Sirle Pai.

Eestis on talverehvid kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments