Väinamerel püstitati novembrikuu sõidukite absoluutrekord

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väinamere Liinide teatel sündis Heltermaa—Rohuküla liinil sõidukite arvu novembri kõigi aegade rekord. Kuivastu—Virtsu liinil korrati 2007. aastast pärit rekordit.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on reisijate arv tänavu kasvanud igal kuul alates kevadest ning kasv on olnud eriti suur just sügiskuudel. „Uued laevad on end tõestanud ja reisijatel on ka tuuliste ilmadega kindlustunne, et laevaühendus toimib. Vähem oluline pole ka see, et uute laevade tulekuga on reisijate laevast mahajäämised jäänud väga harvaks,“ rääkis Treiel.

Hiiumaa ja mandri vahel reisis novembris 11 316 sõidukit ning Saaremaa ja mandri vahel 35 167 sõidukit. Eelmise aasta novembriga võrreldes kasvas sõidukite arv Heltermaa—Rohuküla liinil 12,6% ning Kuivastu—Virtsu liinil 9,1%. Senised novembrikuu rekordid pärinevad mõlemal liinil 2007. aastast, mis Hiiumaa liinil sai tänavu ületatud 5,4 protsendiga; Saaremaa liinil jäi uue rekordi saavutamiseni vaid üks protsent.

Kuivastu—Virtsu liinil ei jäänud novembris ilmastiku tõttu ära ükski reis ning uued laevad püsisid graafikus ka kõige tormisemate ilmadega. Heltermaa—Rohuküla liinil on oktoobris-novembris kokku ära jäänud vaid kolm reisi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments