Läänemaa laskjad tõid Eesti noorte meistrivõistlustelt peoga medaleid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti selle aasta kuni 16aastaste meistrivõistlustelt tõid Läänemaa noored kuus medalit: Haapsalu linna, Ridala  ja Oru valla lastest koosnenud spordikooli võistkond tuli Põlvast tagasi kolme hõbe- ja kolme pronksmedaliga. Kahjuks jäi kuld seekord saamata, kuigi mitmes harjutuses oli see käeulatuses. Hea meel on sellest, et kolmele noorlaskurile oli see esimeseks medaliks Eesti tiitlivõistlustelt.

Kaks medalit võitis Ana Laura Kaasik. Hõbemedal siluetiharjutuses tuli 263 silmaga (kaotus võitjale 2 silma) ja pronksmedal õhupüstolis 322 silmaga. Ühe silmaga kaotas talle viimases harjutuses meie Regina Lukk ja oli neljas.

Hõbemedali poiste ilmuvasse märki laskmises võitis Reigo Oolup 266 silmaga. Tema medal on tubli kordaminek, sest viimasel aastal ei ole tal tiitlivõistlustel laskmine mitte kuidagi tahtnud õnnestuda. Kindlasti aitab saavutatud koht eneseusku taastada.

Kolmanda hõbemedali tõi meile Ott Kaljura ringmärgiharjutuses 262 silmaga (samuti kaotas võitjale 2 silmaga). Tüdrukute samas harjutuses valmistas täieliku üllatuse Elina Laas. Hingestatud võistlemine andis 232 silmaga pronksmedali. Järjekordselt oskas meie tüdruk Regina Lukk jätta ennast 1 silmaga neljandaks.

Ei puudunud meil ka ebaõnne „sõdurid“. Lars Erik Peedil oli eelmisest aastast kaitsta olümpiakiirlaskmises esikoht. Paraku alateadvuses tiksunud võitmiskohustus segas, nii et esimene viielasuline seeria läks korralikult aia taha. Ega möödalasuga head kohta enam saavuta. Vähemalt suutis Lars ennast pärast närvirahustusseeriat koguda ja näitas edasistes seeriates korralikku laskmist ja tulemuseks oligi pronksmedal 235 silmaga.

Täielik ebaõnn tabas meie püssipoissi Kristjan Tiitsmad, kes oli kõigis kolmes püssiharjutuses neljas. Seejuures kaotas ta medali standardiharjutuses (3 x 10 lasku) 2 silmaga ja õhupüssis 1 silmaga; püssi lamades harjutuses oli tal viimase medaliomanikuga sama silm ning otsustas paremus viimases seerias.

Mati Seppi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments