Kohus konfiskeeris lubadeta sõidu eest auto

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

nurme vabriku kohtuistung fotol piia jaaksoo foto arvo tarmula

Kohtunik Piia Jaaksoo. Foto: Arvo Tarmula

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja kohtunik Piia Jaaksoo kinnitas kaks nädalat tagasi kokkuleppemenetluses kohtuotsuse, millega Tom Pedakult konfiskeeriti sõiduauto Mazda 323.

Kohtuotsuse järgi jäi Pedak selle aasta veebruaris Alexela tankla teritooriumil politseile vahele oma Mazda roolis. Lube tal polnud. Sama asjaga oli ta 2016. aasta märtsis ühe päeva jooksul kaks korda vahele jäänud politseile. Politsei tabas ta lubadeta autoroolist 7. märtsil 2016 kell 00.15 ja kell 15.46.

Kohus karistas Pedakut mullu 15 tunni üldkasuliku tööga.

Sel aastal lubadeta sõitmise eest sai Pedak karistuseks neli kuud vangistust 14kuulise katseajaga. Oma karistusest on Pedak kaks päeva juba ära istunud, kui politsei hoidis teda arestikambris.

Pedak peab tasuma 700 eurot sunniraha, 300 eurot advokaadile ja 54 eurot auto teisaldamise eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vasja
6 aastat tagasi

Mis jutt see on: Politsei tabas ta lubadeta autoroolist? Kas ajakirjanik elab ikka veel nõukaaegses inforuumis? Tee Liikluseeskiri lahti ja sa leiad sealt,et Eestis on juhiluba,milles on ära märgitud vastavad kategooriad,mille järgi juht omab õigust juhtida antud sõidukit.