Matsalu lahel lasti öösel õhku kolm punast raketti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Loodusmatk Matsalus (urmas lauri) (56)

Urmas Lauri foto

Muhu merepääste selts teatas täna sotsiaalmeedias, et seltsi Puise üksus ja PPA Haapsalu SAR (otsingu ja päästerühma) toimkond veetsid öö merel hädalisi otsides.

"Hea on see, et keegi tõsises hädas ei olnud, kuid kurvaks teeb ressursside raiskamine inimeste rumaluse tõttu," ütles otsingutel osalenud Joel Tammet.

Öösel vastu 10. juunit kell 00.18 sai Puise SAR kõne merevalvekeskuselt teatega, et Matsalu lahel on nähtud väikeste ajaliste vahemikega kolme punast raketti. Nägija ja teataja oli Saastnast, nähtud raketid olid umbes Saastna-Haeska joonel, teatab Delfi.

Saardu-Metsküla joonest alustati kogu lahte katvat paralleelotsingut binokliga, prožektoriga ning statsionaarse käsitermokaameraga. Otsinguala ulatus Keemu sadamani. Laht otsiti põhjalikult läbi. Mingit tegevust, inimesi ega aluseid ei leitud. Kell 3.06 andis merevalvekeskus otsingul osalejatele käsu otsingud lõpetada.

"Üsna tõenäoliselt oli operatsioon põhjustatud kellegi mõtlematust teost lasta nalja pärast punaseid rakette. Punane rakett on ALATI ja AINULT hädamärk ja rahvusvaheliste lepete järgi algatub punast raketti nähes ALATI otsinguoperatsioon," kirjutab Tammet FB leheküljel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rumalus
6 aastat tagasi

teguviis, kui see oli teadlikult tehtud, kuluks tõesti karistus ära. Vastutustundetuid on alati olnud,hea, kui imbuks infot kes asjaga seotud –peaks uskuma vanasõna,,kus tegijaid, seal nägijaid,,
Mõni asi tuleb ilmsiks siis, kui tegu enam keegi nagu ei mäletagi.

unetu
6 aastat tagasi

ressurssi jätkub ka kassi puuotsast allatoomiseks, aga taolise olukorra vältimiseks tuleb taastada nõukogude aegne kord; piiritsoon, eriload, õine liikumiskeeld tsoonis, veesõiduvahendite range arvestus, öine piirivalve patrull, valgustusprozektorid ja seiretornid ning kohalike elanike aktiivne kaasamine kahtlaste elementide väljaselgitamiseks piiritsoonis ning pürovahendite kättesaadavuse piiramine ning range arvestus

Veiko
6 aastat tagasi

Või sada piitsa hoopi mendimaja ees.

B
6 aastat tagasi

Tahaks loota, et politsei ka menetlus alustas ja suudab antud otsinu põhjustaja (d) kindlaks teha ja neid karistada, kui selleks on põhjus. Samal ajal oleks võinud ju keegi reaalselt abi vajada mujal piirkonnas. Karistusseadustiku kohaselt saab ju kohaldada rahatrahvi 100 trahviühikut või arest !