Saarlaste firma plaanib avamerele hiiglaslikke kalakasvandusi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aquaculture_in_Lo-nguong

Saaremaa ettevõte Ösel Offshore OÜ kavandab Eesti läänerannikule rajada kolm avamere kalakasvandust, mille aastane kogutoodang võiks idee teostumise korral olla kuni 15 000 tonni kala, kirjutas Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Ösel Offshore OÜ kavandab kolme kalakasvatuskompleksi rajamist territoriaalmeres Saaremaast läände, Hiiumaast põhja ja Vormsist põhja poole jäävas piirkonnas. Sumpade maksimaalne kõrgus on ca 85 meetrit, sellest 70 meetrit vee all ja 15 meetrit vee peal. Rajatiste täpne asukoht selgub uuringute ja insener-tehniliste analüüside käigus, selgitab ettevõtte juhatuse liige Andro Ots tehnilise järelevalve ametile saadetud hoonestusloa taotluses.

Eesti kalakasvanduste praegune aastatoodang jääb vaid mõnesaja tonni ringi. Praegu veetakse suur osa eestlaste toidulauale jõudvast punasest kalast sisse Norrast, kus aastas kasvatatakse koguni üle miljoni tonni kala.

Täismahus artiklit saab lugeda siit.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jj
7 aastat tagasi

Väga tublid, kui nad sellega hakkama saavad. Miks me peame Norrast kala ostma, kui võib ka kohapeal kasvatada. Inimesed saavad tööd.

kolumbia sprott
7 aastat tagasi
Reply to  jj

mõni üritab niiviisi püügikvoodist lahti saada

nord strelets
7 aastat tagasi

miks mitte kohe mõrd dirhamist hankoni, ka vankade akulad jääks sumpa

soh
7 aastat tagasi

Loomakaitsjad, kus te nüüd olete? Karusloomi puuris ei tohi kasvatada ja nüüd äkki pannakse kalad puuri! Milline julmus!
Ah et kalad ei näe nii nunnud karvased välja? Ok, siis võib.

Tont
7 aastat tagasi
Reply to  soh

Tuleb tõdeda,et sul,15.28, on täielik õigus- kõiki tuleb kohelda võrdselt. Ja kalakallistajatele tuleks meestele-naistele ka eraldi paar sumpa teha. Lollid pidid eriti kiiresti paljunema, neid ei tohi kokku lasta.

Imelik
7 aastat tagasi

See ei ole mitte esimene selline plaan. Seni ongi plaanideks jäänud.

kade ei ole
7 aastat tagasi

Nii tore, kui ikka ja jälle midagi ette võetakse. Ettevõtlusele aplaus!

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Alles see oli kui igasugu loomakaitsjad seakisa töstsid Dirhami kolme vangistatud haipoja pärast. Mis nüüd küll saab??? Kardan massimeeleavaldusi.