Suurematel maanteedel tõstetakse tänasest piirkiirust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

110

Maanteeamet alustab esmaspäeval lubatud suurimate piirkiiruste tõstmist neljarajalistel eraldatud sõidusuundadega riigiteedel, tänavu saab kiirusega 110 km/h sõita 128 kilomeetril ja kokku kolmel kilomeetril tõstetakse kiirust kuni 100 km/h.

Ka tänavu tõstab maanteeamet lubatud suurimat piirkiirust ainult neljarajalistel eraldatud sõidusuundadega maanteedel, kaherajalistel teedel jääb lubatud suurimaks sõidukiiruseks 90 km/h, teatas maanteeamet.

Maanteeameti liiklusohutuse osakonna juhataja Erik Ernits rõhutas, et 2+2 lõikudel kiiremini sõitmine on võimalus, mitte kohustus. "Kui juht näeb, et liiklusolud ei võimalda 110 km/h sõita, siis peab kiirust vähendama. Seda enam, et on alles aprilli algus ning öösiti ja hommikuti võib teedel libedust esineda veel mõnda aega," selgitas Ernits.

Tänavu tõstetakse piirkiirust 110 kilomeetrini tunnis Tallinna–Narva maantee Tallinna-Aaspere viiel lõigul, Haljala liiklussõlmes ja Kohtla-Järve–Jõhvi lõigul.

Tallinn–Tartu–Võru–Luhamaa teel tõstetakse piirkiirust Tallinna–Kose kahel lõigul, Mäo möödasõidus ja Tartu–Ülenurme lõikudel.

Tallinn–Pärnu–Ikla maanteel tõstetakse piirkiirust Tallinna–Ääsmäe kahel alamlõigul.

Piirkiirust tõstetakse ka Tallinna ringteel Jüri–Luige lõigul.

"Kõikidel 2+2 teelõikudel me kiirust ei tõsta liiklusohutuse kaalutlustel ja nendel lõikudel tuleb sõita 90 km/h," lisas maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Jaan Tarmak.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments