Haapsalu linnavalitsus tegi suure trummi omanikule ettekirjutuse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lihula mn viadukt Foto: Eduard Laur

Lihula maantee viadukt. Foto: Eduard Laur

Eelmise aasta kevadel hakkas Haapsalus arenema omamoodi kurioosne lugu – keset linna on lagunev viadukt, mida ei ole kellelgi vaja ja mille omanik oli teadmata.

Aselinnapea Peeter Vikmani sõnul ei ole mitte kuskil ühtegi märget selle kohta, et riigi tellitud ja ehitatud objekt oleks linnale üle antud. „Raudtee varade hulgas pole viadukti samuti. Maanteeamet ütleb, et see pole ka nende oma,” laiutas Vikman käsi. „Kontrollisin akte, millega anti 1992. aastal riigivarasid munitsipaalomandusse, ja ka raudtee erastamisel linnale üle antud varad – ei ole viadukti,” ütles Haapsalu linnavalitsuse maakorralduse osakonna juhataja Anu Ulm. Ulm võttis ühendust majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga (MKM), kes enda arhiivis jälgi ajas. „Esialgu tundub, et viadukt on siiski riigi oma,” märkis Vikman.

Kuigi ka ministeerium ei leidnud oma arhiivist viadukti üle andmise kohta ühtegi märget, ei soovi riik viadukti enda omaks tunnistada. Igapäevaselt arvestatavalt suure liikluskoormusega sild aga laguneb ja vajab remonti.

Veebruaris käisid linnapea Urmas Sukles ja Peeter Vikman majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni jutul. Eile aga tegi linnavalitsus lõpuks viadukti omanikule ettekirjutuse – ehitis tuleb kas korda teha või lammutada, sest kujutab pikemas perspektiivis liiklejatele ohtu ja riivab ka silma.

Miks ettekirjutus alles nüüd tehti? „Seadused. Me peame alustuseks tõestama, et omanik ei võta heatahtlikke märkusi ja otsuseid kuulda. See kõik võtab aega,” selgitas Sukles.

Omanikul on nüüd 1. juunini aega. Kui selleks ajaks pole midagi ette võetud, peab ta linnale maksma 6000 eurot sunniraha. „See peaks panema inimesed liigutama. Kui ei liiguta, saab uue ettekirjutuse,” lubas Sukles.

Ettekirjutuse said linnavalitsuselt mõni aeg tagasi ka Kroonikeskus OÜ, kelle omanduses on Krimmi holmil asuvad endise kalatööstuse hooned ja Suur-Lossi tänava korduvalt põlenud puitmaja omanik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Läänemaallane
7 aastat tagasi

Kuidas lubab linn kasutada kasutusloaga ehitst?
Kõigepealt peab linn tegema omale sunniraha määruse. Edasi selgub linna dokumentidest, kuidas ja kes ehitas silda ja kommunikatsioone sillal. Valgustuspostide ja kaablite asends tehti alles eelmine aasta. Kuidas ja kelle loaga? Saades teada, kelle loaga, ongi selge, kes oastas “suure trummi”

Relva+ss+weteran
7 aastat tagasi

Need Haapsalu nn.tänawad on lausa ohtlikud juuuuu

linn
7 aastat tagasi

võiks teha iseendale ettekirjutuse paljude tänavate mitteremontimisee eest

juss
7 aastat tagasi

Hea tava kohaselt võetakse 1. aprilli “uudised” järgmise päeva hommikuks maha?

Naljakas
7 aastat tagasi

Mida te jahute siin, viadukti omanik on ju linn.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Naljakas

Linn ei ole viadukti omanik!

jussile
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Kui sa ei tea, siis ära jahu!

juss loeb
7 aastat tagasi
Reply to  jussile

jahu!? Linn tegi omanikule ettekirjutuse. Linn ei ole omanik, endale ta ettekirjutust ei teinud.

jussile
7 aastat tagasi
Reply to  juss loeb

Kust sa võtad, et linn ei ole omanik?

Sass
7 aastat tagasi

Eilased olete, usute ka igasugu loba 🙂

Hmm
7 aastat tagasi

1. Aprilli nali või

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Kinu on aga selles, et Haapsalus pole peale noukaaja loppu, erinevalt ülejäänud Eestist asfaltteid tehtud, ainult munakivisillutist. Önneks on tulekul teekasutustasu ja “turismiarendaja” kiun teemal et raha ei ole voib ajaloo prügikasti kaduda. Niiet jään ootama “laiu ja siledaid asfaltteid” Minupärast ehitagu siis selle maksu eest olemasoleva silla asemele kasvoi tunnel..

To Eesti Vabaks
7 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

Ärkasid alles nüüd või??

Jk
7 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

pikalt maganud, kustkohast te sellise une võtate?

seakatk
7 aastat tagasi

Tore, et ajakirjanik olukorra avalikustas. ehk hakkab nüüd ka linnavalitsus asjaga tegelema
.

kana või muna
7 aastat tagasi
Reply to  seakatk

Kumb siis varem oli nüüd – linnavalitsus hakkas tegelema või ajakirjanik kirjutas? Veider tähelepanek. Ajakirjanik ju kirjutas seda, millega linnavalitsus tegeles.

Alma
7 aastat tagasi

Seda silda pole ju üldse vaja, lammutatagu ära ja tehtagu sile tee

Arvos
7 aastat tagasi
Reply to  Alma

Siis on jälle rongide jaoks varsti silda ehitama hakata.