Juhtkiri: tants turu ümber

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu seal tuld Haapsalu turg on juba ammu rahval pinnuks silmas olnud. Omal ajal Eesti ühel ilusaimal turul on nüüd suurema osa hõivanud riidekraami müüjad. Turu õnnetu seis on teada olnud ka linnavalitsejaile, miks on turg muidu olnud Reformi- ja Keskerakonna koalitsioonilepingu üks punkte.

Juba üle-eelmisel aastal algas turu ümber liikumine –lammutati turuputkasid ja lette, sest turumüüjate soovid ja vajadused on muutunud ning statsionaarsed letid ajale jalgu jäänud. Linnavalitsus on hankega leidnud juba ka projekteerija, kes turuplatsile uue ilme annaks. Arhitektuuribüroo Trilog Studio on ametis eskiisprojekti kallal ning kaks kuud tagasi lootis linnavalitsuse ehitus- ja planeerimisosakonna juhataja Aivar Sein, et turg võiks suveks juba uue näo saada.

Nagu välk selgest taevast teatas endine linnavolikogu esimees ja praegune riigikogu liige Jaanus Karilaid reedel, et õigem oleks turg hoopis raudteejaama juurde kolida. Kohe sekundeeris talle linnapea Urmas Sukles, kes leidis, et turu uus asupaik võiks olla hoopis kunagise raekoja ees pargis. Mis see siis nüüd on? Kas linnavalitsejad ei tea, mis tööd ametnikel käsil on?

Muidugi on üks versioone, et turuteemat kasutatakse valimisvõitluse argumendina. Teine ja isegi tõenäolisem variant aga on, et turuplatsi magusale krundile on ostja tekkinud, mistõttu tulebki tülikas turg mujale nihutada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rein
7 aastat tagasi

Turu mujale viimiseks on üksainus põhjus – SAAREVÄLI tahab platsi endale saada. Praegusel kohal pole ju häda midagi.

penskar
7 aastat tagasi

Ajuvaba linnavalitsus ja tuulelipp Karilaid on salle linna nii peese keeranud et seda annab mitmel põlvkonnal taastada.

maestro
7 aastat tagasi

süüdimatu karilaid plaanib turule rikkurite
lossi
Karilaidi ei vali enam keegi
skiso on raske töbi

minu
7 aastat tagasi

arust sobib see artikkel kõige rohkem kajastama 1.aprilli nalja, see ju puhas tõsi millega linnaviletsused leiavad aega tegeleda 😀

ausalt
7 aastat tagasi

viimane aeg on see turu jant lõpetada. Inetu ligadi-logadi pingirida, ei ühtki katusealust, mõni vene mammi oma hilpudega,ei ühtki tõelise turukauba müüjat.Kuulus suvituslinn ja isegi turgu pole.

Turumutt
7 aastat tagasi

Täna olimegi turul kauplemas ainult kahekesi. Ega vist rohkem sinna tulegi.

Kübe
7 aastat tagasi

Seda siis see Karilaid eile vanalinnas Saareväljaga arutaski, mida veel linnas huugama panna enne liitumist.