Haapsalu saab Poska käigu asemele Poska tänava

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaan Poska käik (arvo tarmula)
Poska käik. Foto: Arvo Tarmula

Jaan Poska Mälestusfond tegi ettepaneku nimetada nn Poskade maja juures asuv väike tänav Jaan Poska tänavaks. Praegu kannab jalakäijatele mõeldud tänav nime Poska käik. Nimemuutmist hakkab Haapsalu volikogu otsustama reedel.

„Kohanimi Jaan Poska käik määrati 2010. aastal, mil tänaval ei asunud koha-aadresse nõudvaid objekte,“ kirjutas aselinnapea Peeter Vikman otsuse eelnõu seletuskirjas. „Praegu on Promenaadi tn 16 katastriüksuse uus juurdepääs Jaan Poska käigust. Promenaadi tn 16-le uue koha-aadressi määramisel, juurdepääsu tänava järgi, on otstarbekas anda Jaan Poska käigule uus nimeobjekti liigisõna – tänav.“

Kohanimi Jaan Poska käik on pühendusnimi Eesti riigimehe Jaan Poska (24.01.1866 – 07.03.1920) mälestuseks.

Jaan Poskale ja tema perele kuulus Haapsalu linnas Kuursaali vastas asuv elamu (Promenaadi tn 16), mida omanikud kasutasid suvekoduna. Elamu on käesoleval ajal Jaan Poska järeltulijate omandis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
7 aastat tagasi

Poska rada oleks uhkem .

seletust juurde
7 aastat tagasi

kunagi oli Promenaad Poska puiestee – siit jääb mulje, nagu oleks tegemist uuema aja asjaga

Nimi (kohustuslik)
7 aastat tagasi

Maaameti kaart näitab, et sellele samale kinnistule on ligipääs tagatud Rüütli põigust. Et jälle keegi kuskil lobistab kedagi?

Imelik
7 aastat tagasi

Jaan Poska Mälestusfondi ettepanekus sisaldub kindlasti ka ettepaneku tegemise põhjendus?
Lääne Elu toimetusele teadmiseks, et otsuse eelnõu arutamist ei saa esitleda uudises väitega-“saab”.
Aselinnapeale teadmiseks, et juurdepääsutee rajamise üle teeb järelvalvet linn. Et see rajati jalakäijate teele, on naeruväärne põhjendus selle nimetamisel tänavaks.