Lääne-Nigula kiitis ühinemislepingu heaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Täna õhtul kiitis Võntküla seltsimajas istungit pidanud Lääne-Nigula volikogu üksmeelselt heaks ühinemislepingu ja selle lisad Nõva, Noarootsi, Martna ja Kullamaa vallaga.

Lääne-Nigula valla ühinemisläbirääkimiste komisjoni esimees Andres Liiv ütles, et volikogu on tegemas ajaloolist otsust, olles viiest ühinevast vallast esimene, kes ühinemislepingu heaks kiidab.

Ühinemislepingu poolt olid kõik volikogu liikmed.

Sama otsusega taotleb Lääne-Nigula vald valitsuselt Kullamaa, Lääne-Nigula, Martna, Noarootsi ja Nõva valla haldusterritoriaalse korralduse muutmist ühinemise teel uueks omavalitsusüksuseks, mille nimeks saab Lääne-Nigula vald.

Üksmeelselt kiitis volikogu heaks ka ühinevate omavalitsuste võlakohustuste võtmise ja refinantseerimise enne
haldusterritoriaalse korralduse muudatuse jõustumist. Selles otsuses on kirjas, et kuni ühinemise jõustumiseni võivad ühinevad vallad refinantseerida olemasolevaid ja võtta uusi võlakohustusi kehtiva eelarvestrateegiaga lubatud ulatuses.

Ühinemislepingu lisad:

  • Lisa 1 Seletuskiri haldusterritoriaalse korralduse muutmise vajaduse põhjenduse, territooriumi suuruse ja alaliste elanike arvu kohta;
  • Lisa 2  Lääne-Nigula valla kaart mõõtkavas 1:50 000;
  • Lisa 3  Osavalla põhimääruse projekt;
  • Lisa 4  Lääne-Nigula valla juhtimisstruktuuri projekt;
  • Lisa 5 Kullamaa valla, Lääne-Nigula valla, Martna valla, Noarootsi valla ja Nõva valla ühinemislepingu investeeringud;
  • Lisa 6 Kullamaa valla auditeeritud majandusaasta aruanne 2015;
  • Lisa 7 Lääne-Nigula valla auditeeritud majandusaasta aruanne 2015;
  • Lisa 8 Martna linna auditeeritud majandusaasta aruanne 2015;
  • Lisa 9 Noarootsi  valla auditeeritud majandusaasta aruanne 2015;
  • Lisa 10 Nõva valla auditeeritud majandusaasta aruanne 2015;
  • Lisa 11 ühinemislepingu ja selle lisade kohta esitatud ettepanekud ja vastuväited ning õiend volikogus läbivaatamise tulemuste kohta.

Fotod: Urmas Lauri Ühinemisleping Lääne-Nigula volikogus 009 Ühinemisleping Lääne-Nigula volikogus 013 Ühinemisleping Lääne-Nigula volikogus 014 Ühinemisleping Lääne-Nigula volikogus 016 Ühinemisleping Lääne-Nigula volikogus 030 Ühinemisleping Lääne-Nigula volikogus 037

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vallaelanik
7 aastat tagasi

Selle asemel, et rõõmsalt kätt tõsta, oleks tulnud igal volinikul enne hääletust püsti tõusta ja oma otsust põhjendada. Soovitan seda kõigile valdadele, kel ühinemine plaanis- igaüks võtku enne hääletamist sõna. Kahjuks siinkohal on selleks juba hilja.

Toetan
7 aastat tagasi

Jaaku! Õige jutt,

Jaak
7 aastat tagasi

Ma ei vingu! Vaid tahan et minu kodukohas läheks elu paremaks, mitte hullemaks.Härra Lõhmus ei tööta mitte vallavanemana vaid on üks suur liitumis agitaator. Vallas töötavad temale sobivad noored tütarlapsed mitte omaala spetsialistid.Meie raha eest ei pea inimesed ise asju ajama vaid valla ametnikud-palgalised kes selle eest palka saavad.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Isand Jaak, sulle juba öeldi, et “kus viga näed laita, seal tule ja aita”. Selle energia, mis sa siia kommentaariumi pritsid, vôiksid millegi kasulikuma jaoks pühendada.

To Jaak..
7 aastat tagasi

Muud sa ei tee kui vingud siin. Vaata kuidas teistes keskustes elu käib-inimesed ise teevad ja ajavad asju. Taebla vaatab ja ootab, et keegi tuleks ja hakkaks nende eest tegema. Kus viga näed laita seal tule ja aita. M.Lõhmus on mees omal kohal.

Jaak
7 aastat tagasi

Hullumeelsus. Tallinnast saadetud Lõhmus surub oma tahtmist läbi.Vaadake mis on saanud Taebla vallast. Kõik käib tagurpidi.Kadunud on kultuur ja sport.Kultuuri kompleks on tühi ja must.Kõik kes seal midagi tegid on koondatud.Vallas jääb inimesi vähemaks. Töökohti juurde ei looda.Kus on see kurikuulus “tõmbekeskus”? Kus on uus koolimaja? Kõik on jutu tasemel.

2.kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Kui see suurprojekt tõesti teoks saab, siis vaevalt Nõva või Kasari inimestel on huvi ja tahtmist Taeblat tõmbekeskusena välja arendama hakata. Seda enam, kui on välja reklaamitud, et lihtsurelikul vallamajja asja ei ole, vaid teeninduspunktid on kohad, kus asjad aetud saavad.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  2.kodanik

Aga milline paik siis oleks keskuseks sobilik?

Siim
7 aastat tagasi

Tublid!

lugeja
7 aastat tagasi

Lisa 8, ohoo

2.kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  lugeja

See on sellest ajast, kui Martna plaanis Haapsaluga ühineda ja Sukles polnud veel otsustanud, kas Martnat on vaja või mitte. Hiljem saadeti Martna kukele ja Lihula ja Hanila visati Läänemaalt välja….

n
7 aastat tagasi

julge samm!!!