Esmaspäevast vahetub Lääne maleva pealik

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Mehis born foto kaitseliit

Senine Kaitseliidu Lääne maleva pealik Mehis Born. Foto Kaitseliit

Esmaspäevast juhib kaitseliidu Lääne malevat kolonelleitnant Rasmus Lippur, kes tuleb sellele ametikohale kaitseväe juhataja kindralleitnat Riho Terrase sõjalise nõuniku kohalt.

Maleva teavituspealiku Heiki Magnuse sõnul oli maleval viimati nii kõrge auastmega pealik 1939. aastal, kolonelleitnant Karl-Mihkel Soo.

Läänemaa pole mitmel kõrgel ametikohal teeninud Lippurile võõras, ta on muu töö kõrvalt juba aastaid õpetanud koos abikaasaga Lihula gümnaasiumis riigikaitset. Eelmine pealik major Mehis Born töötab nüüd kaitseväe toetuse väejuhatuse staabis Pärnus.

Esmaspäeva õhtul on Haapsalu kultuurimaja rõdusaalis maleva lipu üleandmise pidulik tseremoonia. Kohapeal on ka kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili. Tseremoonia on kutsetega.

Lehte Ilves

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
7 aastat tagasi

Kaitseliit on ainus reaalne jõud,mis suudab vaenlasele pikemalt vastupanu osutada. Ja selle liikmed on väga tublid.Kunagi tegi esisots Mikser riigikaitse komisjoni liikmena ettepaneku Kaitseliit laiali saata.Ise pole see poja isegi ajateenistust läbinud.