Maag Grupi kasum kasvas 6,4 miljoni euroni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rannarootsi lihatööstus (1)
Läänemaalt kuuluvad Maag Gruppi Nigula Piim OÜ Leedikülas ja AS Rannarootsi Lihatööstus (pildil) Kirimäel. Foto: Urmas Lauri

Toiduainekontserni AS Maag Grupp käive kahanes möödunud aastal 2,8 protsenti 163,9 miljonile eurole, samas kasum kasvas 63,2 protsenti 6,4 miljoni euroni.

Möödunud aastal investeerisid grupi ettevõtted kokku 3,3 miljonit eurot. Suurimad investeeringud olid Farmi Piimatööstusel, mis soetas ELOPAK pakendimasina ja ehitas välja uue pesukeskuse. Kõikide grupi ettevõtete investeeringud läksid valdavalt seadmepargi ja hoonete rekonstrueerimisse ja parendusse, seisab ettevõtte majandusaasta aruandes.

Käesoleval aastal plaanib Maag Grupi juhtkond jätkuvalt kasvatada turuosa, käivet ja äritegevuse rentaablust. Samuti on kontsern jätkuvalt avatud äritegevuse laienemise võimalustele, seda nii uute ettevõtete ühendamise kui ka ostmise osas.

Maag kontsernis töötas möödunud aastal keskmiselt 721 inimest, kelle palgakulu oli kokku 13,5 miljonit eurot. Keskmine kuine palgakulu kontserni töötaja kohta oli seega möödunud aastal umbes 1560 eurot.

AS Maag Grupp on toiduainetetööstuseid koondav ettevõte, mille suuromanikud on Aivar Saarmaa, Roland Lepp ja Toomas Juhani. Emaettevõte AS Maag Grupp tegeleb peamiselt jahutatud ja külmutatud toidukaupade impordi ja hulgimüügiga.

Lisaks kuuluvad Gruppi tütarettevõtted AS Farmi Piimatööstus, AS Rannarootsi Lihatööstus, AS Maag Konservitööstus, Pouttu OY, Nigula Piim OÜ, Maag Food OÜ, Gelid Food OÜ, Black Angus OÜ, Maag Kinnisvara OÜ ja Poolas registreeritud Avalon Foods Sp.z o.o.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
7 aastat tagasi

Tulebki tampida, kuni puhastuseadmed korda tehakse! Ega nad raiped vabatahtlikult küll ei tee!

arvasingi
7 aastat tagasi

Nii , kui pealkirja nägin , et hakatakse jälle seda puhastusseadmete värki jutuks võtma ! Ei pidanudki pettuma ! Mõnel on ikka iga asjaga asja . Rahunege juba maha , küll puhastusseadmed ka korda saavad !

saara
7 aastat tagasi

Vastikust lehast,mis õhtuti lihatööstuse ümber levib,nagunii ju pääsu ei ole.

...
7 aastat tagasi

Ja kuidas on Kirimäel puhastusseadmetega?
Saarmaa,Lepp ja Juhani—on nad täiesti võõrad meie piirkonnale?