Aivo Paljasmaa: südant kuulates kasvab ka usk

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Aivo Paljasmaa. Joonistus: Ott Vallik„Jalgpall pole kunagi nii kandiline olnud. Või mida sina arvad?” alustas tuttav oma hinnangut EMile. Tänavanurga vestlusest paistis silma, et tuttav oli pettunud Inglismaa kaotuse üle mingisugusele Islandile, nagu ta irooniliselt väljendas. Tegu oli tegelikult paadunud ennustusvõistlustest osavõtjaga, kes ilmselt elab mängudele kaasa oma ennustust arvestades.

Kahju temast, sest niiviisi ei suuda ta nautida turniiri üllatustulemusi. Islandi ilme teeb tema meele mõruks.

Lehetoimetuses me ka isekeskis ennustame jooksvalt iga järgmise mängu tulemust. Esmaspäeval tuli toimetuse kuulutuste vastuvõtja Kaja minu juurde ja ütles, et õhtuseid mänge ei ennustanud ta sedapuhku mitte nii, nagu peab, vaid südame järgi. Kajal on Itaalia alati hinges ja väikese Islandi lummuses on ta samuti nagu paljud meist.

Oma südames tahtsin ka Kaja moodi ennustada, aga viimasel hetkel lõi mõistus pähe, et ega Hispaania ja eriti Inglismaa oma vastastele ikka kaota. See pole ju reaalne. Juhtus aga nii, et Kaja südamehääl kaalus kõigi „spetside” targutused üles. Põrgupõhja Jürkagi ütles, et kui usud, siis on. Islandi koondis usub tõesti, et on. Usub ka nende poolehoidjate armee tribüünil. Ime sünnib mäng-mängult taas ja taas. Igatahes järgmisel hommikul toimetusse minnes ulatasin Kajale lillekimbu.

Ikkagi ennustan ma Islandi järgmise vastase Prantsusmaa võitu. Juba enne EMi arvasin, et Prantsusmaa tuleb Euroopa meistriks.

Kaljusaar püüdis Lillemäe kinni

LE ennustusvõistlusel on pärast kaheksandikfinaale kaks liidrit. Markus Lillemäele jõudis järele Helle Kaljusaar, kes arvas ainsana kõigist osavõtjaist ära arvata seitse veerandfinalisti kaheksast. Ainus möödalask oli Hispaania, mille tõttu jäi Poola märkimata.

60 punkti – Markus Lillemäe, Helle Kaljusaar

55 – Heli Kaldas, Delvis Tõkke

51 – Meeli Laos, Voldemar Tõuts, Andres Krull, Margus Murd, Kristjan Tervonen

49 – Jaak Veskimägi, Reet Säinas, Aare Oja, Väino Tõkke, Kaido Põder, Arvo Brock, Rainer Odar

48 – Kelly Veske, Heino Tamm, Edvi Peenoja, Virge Tiik, Markku Lehtonen

46 – Paul Mihkel Maasalu, Jaanus Peenoja, Merike Kuuskmäe, Argo Klopman, Olev Karro, Helle Kadakas, Tõnus Toms, Koit Lätsim, Siim Kaarel Maasalu

45 – Mairo Tammepõld, Joonas Alekand, Andres Urb, Egert Tõkke, Lauri Loorits, Endla Sulend, Herki Sulend

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
andrus494
7 aastat tagasi

Parim lugemine/kuulamine on mängueelsed kommentaarid peale mängu lõppu… Üldjuhul nalja nabani.Parim näide A. Paljasmaa 28. juunil-Belgia mängumootoris hakkab kütuse ja õli vahekord tasakaalu leidma. Kolm päeva hiljem on seesama mootor vähemalt kaheks aastaks vanaraua hinnaga rauakolakas. Belgia on näide selgelt ülehaibitud tiimist. FIFA tabeli vahepealne esikoht- absurd.