llves avaldas kaastunnet hukkunud piirivalvurite lähedastele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

kyynal foto martin birkin President Ilves avaldas kaastunnet teenistusülesannete täitmisel hukkunud piirivalvurite Renee Karki ja Tarmo Kammeri lähedastele ja sõpradele.

“Eesti leinab eile õhtul Haapsalu lähistel merepatrullis hukkunud piirivalvureid Renee Karki ja Tarmo Kammerit. Minu ja meie kõigi kaastunne kuulub nende peredele ja lähedastele, nende sõpradele ja teenistuskaaslastele,” ütles Ilves presidendi kantselei vahendusel..

“Me ei tea veel täpselt, mis juhtus rahulikul Haapsalu lahel patrullinud mootorpaadis M-16 sel traagilisel õhtul. Aga me teame, et piirivalves alates 1991. aastast teeninud Renee Kark ning 20-aastase staažiga Tarmo Kammer olid kogenud, kohusetundlikud ja kamraade toetavad piirivalvurid, kes poleks kunagi kedagi hätta jätnud,” sõnas president. “Kummardan nende teenistuse ja mälestuse ees.”

Haapsalu lähistel juhtus teisipäeva õhtul mereõnnetus, milles hukkus kaks merel patrullinud piirivalvurit. Teisipäeval kella 19.15 ajal leiti Voosi kurgus kaldast paari kilomeetri kaugusel Haapsalu politseijaoskonna mootorpaat. Paadi mootor töötas, paat tiirutas koha peal ning meeskonda selle pardal ei olnud. Kella 19.45 ajal leiti paadi lähistelt uppununa üks piirivalvur ning kella 20.05 ajal ka teise ametniku surnukeha.

Üks hukkunutest oli üleminspektor Tarmo Kammer, kes töötas Lääne piirkonnas piirivalvurina 1996. aastast alates. Teine hukkunud ametnik oli komissar Renee Kark, kes töötas piirivalvurina piirivalve loomisest alates 1991. aastal ning sellest suurema osa Haapsalu kordonis.

Kaheliikmeline piirivalvurite meeskond läks merele teisipäeval kella 17 ajal ning nende ülesandeks oli patrullimine. Ühtegi väljakutset sel perioodil piirkonnas ei olnud ning enne õnnetusse sattumist ei tulnud meeskonnalt ka abikutset või muud informatsiooni.

Õnnetuse ajal oli merel ilmastik rahulik ja nähtavus hea. Mõlemal mehel oli seljas piirivalvuri varustusse kuuluv poolautomaatne päästevest, mis ühel hukkunul aktiveeritud ei olnud.

Õnnetusse sattus Haapsalu politseijaoskonna lahtise roolimajaga mootorpaat, mis on mõeldud merel patrullimiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments