Elmar Vaher: piirivalvurite hukkumise tõenäolised põhjused on õnnetusjuhtum ja terviserike

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juht Elmar Vaher märkis tänasel pressikonverentsil eile õhtul kahe piirivalveametniku surma tõenäolise põhjusena õnnetusjuhtumit ja terviseriket, vahendas ERR.

"Oleme määranud koos prokuratuuriga ekspertiisi paadile, et selgitada, kas võis toimuda mingi kokkupõrge. Oleme määranud kohtuarstlikku lahangu surnukehadele, et saada vastust küsimusele, kas võis olla terviserike," rääkis Vaher.

Vaheri kinnitusel ei välistata praegu ühtegi versiooni, kuid kõige tõenäolisemaks peetakse siiski õnnetusjuhtumit.

Eile õhtul hukkusid Haapsalu lähistel merel mootorpaadiga M-16 patrullinud piirivalvurid – üleminspektor Tarmo Kammer ja komissar Renee Kark.

Vt ERRi videot siit.

piirivalvekaater. Foto PPA Piirivalvekaater tõsteti merest välja ja saadeti ekspertiisi. Foto: PPA

Piirivalvekaater. foto ppa (2)

Piirivalvekaater. foto ppa (1)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nad
7 aastat tagasi

võisid kokku põrgata vene allveelaevaga, mis siin saarestikus luuras

selge
7 aastat tagasi
Reply to  nad

jälle putin süüdi!

Kustas
7 aastat tagasi

Kui 18.20 kontrollitakse välismaa jahti ja 55 min hiljem, 19.10 leiab keegi juba hukkunu ja näeb tiirutavat paati ehk sündmus on juba mõnda aega tagasi toimunud, millest siin rääkida? Vesi oli 14 kraadi, sellises vees peetakse vastu julgelt üle tunni, olid päästevestid. Mõlemad suured professionaalid ja aastakümneid tööl ja vastavaid õppuseid läbinud. Ei ole mõtet siin Punamütsikese muinasjuttu ajada terviserikkest. Ootame ära info sellest välismaa jahist, sest õnnetus juhtus kohe peale selle kontrollimist. Ehk olid nad kontrolli ajal alkoholijoobes ja lükkasid rüseluses kellegi üle parda, eriti selle, kel ei olnud päästevest aktiveeritud ja teine läks teda päästma.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Kustas

Ongi esimene selgeltnägija!

Karma
7 aastat tagasi

Nii juhtub kõigiga kes teisi kottima sõidavad. Millegipärast haapsalus kutsutakse neid mente kes surma saavad “piirivalvuriteks”

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Karma

Millegipàrast Haapsalus leidub primaate, kes nii debiilselt kommenteerivad.

mis kurat
7 aastat tagasi

seal Haapsalus nende PPA meestega pidevalt toimub??????
Eriti kahtlaseks muutub juba asi :S

Selgeltnägijad appi
7 aastat tagasi

On ju võimalus ka Eestis, kutsuda appi selgeltnägijad. Milleks tuletada mingeid diagnoose või oletusi. Ilona Kaldre või Merylin Kerro. Nende nägemused peavad vett.

teadja
7 aastat tagasi

IMELIK OLED VÕI.Teadmiseks sulle ykski selgeltnägija ei tea 100protsenti tóde.

juss
7 aastat tagasi

Lollakas oled? Selgeltnägijad, maiäss!

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Ootan huviga uurimise tulemusi. Kui seda muidugi avalikustatakse. Terviserike kahel mehel korraga on enam kui kahtlane. Juba selle vôimaluse vàljapakkumine àratab kahtlust.

Onari Kämmal
7 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

Variant on, et ühega juhtus midagi ja teine hukkus teda päästa üritades. Teise ja ühe tõenäolisema variandina käidi kusagil välja võimalus, et midagi juhtus roolis olnud piirivalvuriga, kes selle tagajärjel rapsas suurel kiirusel järsku rooli nii, et mõlemad lendasid üle parda. Ja kuna paat jäi suurel kiirusel tiirutama, siis nad enam paati tagasi ei pääsenud ja surid lõpuks alajahtumisse.