Kohus mõistis õpetaja tapnud poisi üheksaks aastaks vangi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Paalalinna koolPolitseinikud Viljandi Paalalinna koolis. Foto: Elmo Riig

Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja karistas Paalalinna koolis tunni ajal õpetaja maha lasknud noorukit üheksa-aastase vangistusega, vahendas uudisteagnetuur BNS.

Kohus leidis, et 16-aastase noormehe süü tahtlikus tapmises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises on tõendatud ja tal tuleb selle eest vanglas veeta üheksa aastat.

Prokurör nõudis 9. oktoobril kohtuvaidluse käigus süüdistatavale maksimumkaristust ehk 10-aastast vangistut. Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Kaire Hänilene on varem öelnud, et kohtus uuritud tõendid kinnitavad seda, et süüdistatav pani kuriteo toime ette planeeritult ja põhjalikult läbimõeldult ning õpetaja ei andnud alust tema suhtes vägivaldseks käitumiseks ega provotseerinud süüdistatavat ei varem ega kuriteo toimepanemise päeval.

Prokuröri hinnangul antud juhul kergendavad asjaolud puudusid, kuna süüdistatava kahetsust ei saa pidada puhtsüdamlikuks.

Süüdistatava kaitsja, vandeadvokaadi abi Mihkel Gaver palus kohtuvaidluse käigus oma kaitsealusele süüdimõistmise korral mõista karistus alla seaduses sätestatud alammäära ja kaaluda karistuse mõistmist osaliselt tingimisi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments