Eestlased on seksuaalvähemuste suhtes eurooplastest vaenulikumad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

miiting Kooseluseadus

Kooseluseaduse vastane meeleavaldus. ARHIIV

Eesti elanikud on Euroopa Liidu keskmisest märksa vaenulikumad seksuaalvähemuste õiguste suhtes, selgub äsjaavaldatud Eurobaromeetri uuringust.

Väitega, et geidel, lesbidel ja biseksuaalidel peaksid olema samasugused õigused kui heteroseksuaalidel, nõustus 44 protsenti Eesti elanikest võrrelduna 71 protsendiga Euroopa Liidus keskmiselt. Samas seisukohta, et mittetraditsioonilise seksuaalse sättumusega inimestel ei tohiks olla heterodega samu õigusi, toetas Eestis 45 protsendi vastanutes, EL-is tervikuna leidis nii 23 protsenti vastanutest.

Väitega, et kahe samasoolise inimese seksuaalsuhtes ei ole midagi halba, nõustus Eestis 40 protsenti vastanutest, Euroopa Liidus keskmiselt 67 protsenti. Selliseid suhteid taunis Eestis 49 ja Euroopa Liidus keskmiselt 27 protenti vastanutest. Väitega, et samasooliste abielu peaks olema lubatud kogu Euroopas nõustus 31 protsenti eestlastest ja 61 Euroopa Liidu elanikest, seda ideed vastustas 58 protsenti Eesti ja 33 protsenti EL-i elanikest.

Kõigis kolmes küsimuses puudus seisukoht Eestis 11 protsendil inimestest, Euroopa Liidus tervikuna oli selliseid kuus protsenti. Eurobaromeetri küsitlus korraldati kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides mai lõpus – juuni alguses, Eestis küsitleit 1018 inimest. Uuringu tulemused avaldati oktoobri alguses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to patrioot
8 aastat tagasi

mis see patriotism siia puutub. Küllap homode seas ikka patrioote rohkem kui patriootide seas homosid, ma loodan:).

Tont.
8 aastat tagasi

Ma alles någin Martna kandis ilusat lammast tee ààres. Kui ma ta naiseks vòtta tahaks,kas siis omavalitsus pulmatoetust ka annaks ? Erinevus ju pidi rikastama. ?

libesti
8 aastat tagasi
Reply to  Tont.

saad vallalt ühe kitse ja 2 kaamelit lisaks

eelmisele
8 aastat tagasi

vaata uskumatu – nii kaua kui sa siin kaigast kätte ei võta ja enda seest seisma ei õpi siis võibki sinust üle sõita. Varsti tulevad kilid su tütart koinima ja sina üead selle lapse ülesse ka kasvatama. Õpetad talle jõulude ajal aisakella laulu, vaatad telekast USA onude muinasutte ja jood coca colat peale osakamata vastatisegi sellele kes sa oled.

uskmatu
8 aastat tagasi

Tuleb leppida paratamatusega,mis meile pähe määritakse.Aeg on selline.Tüütav vaidlemise koht,viimased põikpäised sõdalased veel alles jäänud,aga tundub ,et needki on vihasemaks läinud, sest kellega sõdida?Konservatiivid on vist migrantide vastu pööranud nüüd.

huvitav,
8 aastat tagasi

on uuritud,et enamus on vastu,aga ei loe see midagi?

juss
8 aastat tagasi

Väga hea! Siis on vähemalt üks kohtki Euroopas, kuhu p.dede eest pakku saab!

kakaputukas
8 aastat tagasi

Pealkirjast järeldan,et elame vist austraalias.

Pikker
8 aastat tagasi

Hakkab jälle otsast pihta!