Sauna Cupile tulevad maailmamängude võitjad

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

...ometi tuli tunnistada Valga Welgi (punastes särkides) paremust.

Sauna CupSauna Cupi mäng möödunud aastal. Foto: Arvo Tarmula

Homme algavale Sauna Cupile on registreerunud üle 40 korvpalli võistkonna. Nende hulgas on ka Ameerikas veteranide maailmamängude võitja SK Mooste Mõis. Võistkondi on turniirile registreerunud veel Lätist, Leedust, Venemaalt ja Türgist.

Korraldaja Rudolf Lumiste sõnul on turniirile lubanud tulla osalema mitmed tuntud endised tippkorvpallurid. Cramo eest mängivad Kaleviga NSV Liidu meistriks tulnud mehed nagu Sergei Babenko, Harri Drell ja Aleksandr Karavajev.

„Naistest on kohal Sirje Kikas ja Katrin Esko,” teatas Lumiste.

Kohalikest alustavad turniiri Lihula, Risti, Saunaklubi ja Est-Transi võistkonnad. „Est-Transi eest jookseb väljakule ka linnapea Urmas Sukles,” sõnas Lumiste.

Lumiste sõnul sündis Sauna Cupi idee 16aastat tagasi, kui sõpruskonnast saadi kokku 5 meeskonda ja mängiti esimene turniir. Aastast aastesse populaarsust kogunud turniir muutus rahvusvaheliseks kümme aastat tagasi. „2005. aastal osales turniiril esmakordselt läti naiskond,” ütles Lumiste. Tänaseks on huvi Sauna Cappi vastu kasvanud sedavõrd, et kõik soovijad mängima ei pääse. „Majutuskohtade ja väljakute arv seavad omad piirid,” kinnitas Lumiste. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
vea parandus
8 aastat tagasi

SK Mooste Mõis ei ole mitte maailmameister, vaid veteranide maailmamängude (World Masters Games) võitjaid. Osalejaid meeskondi oli selles vanuseklassis neli.