Ridala volikogu opositsioon soovib liituda Haapsaluga

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Reimo Nebokat

Ridala vallavolinik Reimo Nebokat. ARVO TARMULA

Ridala volikogu kaheksa liiget andsid eile volikogu esimehele üle otsuse eelnõu, mis teeb volikogule ettepaneku alustada Haapsalu linnavolikoguga liitumiskõnelusi.

„See on sisuliselt seesama ettepanek, mille me tegime jaanuaris 2013,” ütles volikogu opositsiooni liider Reimo Nebokat Reformierakonnast.

Nebokati sõnul algatasid eelnõu kolm Reformi-, kolm Keskerakonna ja kaks valimisliidu „Ühtne Ridala” liiget:  Reimo Nebokat, Jaan Koppe, Anti Ratas, Olev Peetris, Janek Hiiemäe, Merike Kallas, Raivo Õiglas ja Kalju Hepner.

Eilsel volikogul kõneles Lääne maavanem Neeme Suur haldusreformi ettevalmistamisest. Muu hulgas ütles Suur, kes on ka reformi ette valmistava komisjoni liige, et esialgu oli komisjonis mõte teha linna ja rõngasvalla liitumine kohustuslikuks. Selle mõtte pooldajaid oli enam-vähem võrdselt, kuid õhkõrn ülekaaal jäi neile, kes seda ei pooldanud, vahendas Nebokat Suure ettekannet.

Volikogu reglemendi kohaselt saab eelnõu võtta volikogu järgmise istungi päevakorda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kunn
8 aastat tagasi

Vähemalt Uuemõisa ja Panfilovka peaksid Haapsalu alla kuuluma. Muidu Tallinna poolt tulles näed Haapsalu linna silti kuskil keskel ja elanikke saab juurde. Terves riigis teatakse Haapsalut, aga Uuemõisast või Ridalst pole enamus Eesti inimestest kuulnudki.

Huvitav
8 aastat tagasi

Huvitav, miks järsku selline tormamine? Kas asjad on ikka rahulikult läbi mõeldud ja sihid seatud? Kas eeltöö on tehtud?
Enne ühinemisläbirääkimiste alustamise ettepaneku tegemist on asjakohane küsida nõu spetsialistidelt. Kesksel kohal on seejuures määratleda eesmärgid, millest lähtuvalt soovitakse ühinemiskõnelustel leida lahendusi.
Eelnev tõsine kodutöö võimaldab teadmistepõhise, argumenteeritud ja motiveeritud otsuse tegemise. Vastav argumentatsioon on soovitav lisada ühinemisettepaneku eelnõu seletuskirja. Oluline on kaaluda kõiki argumente, miks ühinemiskõnelused on asjakohased. Ühinemise mõtestamisel on olulist abi sellest, kui analüüsitakse seniseid koostöökogemusi.
Loodan, et Ridala volikogus istuvad ja otsustavad targad ja mõtlevad inimesed, mitte poliitbroilerid.
Millal toimuvad volikogu liikmete kohtumised valijatega antud küsimuses?

...
8 aastat tagasi

Need mitte-liituda tahtjad. Küsimus teile. Haldusreformiga sunnitakse seda tegema niikuinii. Kes on parem variant kui Haapsalu? Mahakäinud Martna? Haapsalu on maakonna süda ja oleks idiootsus, kui näiteks Puise inimesed peaksid käima oma asju ajamas Taeblas, kuhu tuleb Põhja-Läänemaa vallakeskus.

......
8 aastat tagasi
Reply to  ...

Põhja-Läänemaa vallakeskus tuleb, juhul kui Ridala sellega liitub, kindlasti Uuemõisa.

properas
8 aastat tagasi

Ei taha liituda võlgades Haapsaluga. Linna kui niisugust ja maksumaksjaid pole ju enam vaat et olemaski.

Roosi
8 aastat tagasi

See haldusreform on lihtsalt tobe .

Roosi
8 aastat tagasi

See haldusreform on lihtsalt tobe .

Huvitav
8 aastat tagasi

Miks peaks Haapsalu tahtma Ridalat. seal ei ole elanike jaoks mitte midagi tehtud, miks peab linn selle kinni maksma

sammelik
8 aastat tagasi

Kui terve Läänemaa heidaks ühte näiteks Jõgevamaaga,saaks kasumit-kõik vallavanamad jääksid paika,sest neid on kohapeal vaja.

...
8 aastat tagasi

Kuna liitumine on nyyd vältimatu, tuleb seda teha Haapsaluga. Martna ja Lääne-Nigulaga plaanipidamine on naerukoht.

misasja
8 aastat tagasi

te jupitate, nagu koera saba lõikamine,kas oleks praktilisem veel mõni vald juurde lisada