Eesti Ekspress: Tallinna Sadama juhid pidid saama 4 miljonit eurot altkäemaksu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Ekspress kirjutab, et Tallinna Sadama juhid Allan Kiil ja Ain Kaljurand pidid saama prokuratuuri kahtlustuse järgi 4,1 miljonit eurot altkäemaksu.

Lõviosa rahast, 3,8 miljonit eurot pidi minema Kiilile. See on rahvuslik rekord, ükski teine eestlane pole teadaolevalt küsinud nii palju meelehead.

Prokuratuur usub, et 1,9 miljonit sellest said mehed ka kätte. Altkäemaks vormistati konsultatsioonide ja muude sarnaste lepingute nime all. Tallinna Sadamale uued parvlaevad ehitavad Poola ja Türgi firmad pidid maksma raha kompaniidele, mis asuvad mitmel pool maailmas ja on eestlaste kontrolli all. Neist ei vii ükski side otse Kiilini, küll aga tema vana sõbra ja naabrimehe Toivo Prommini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
akaasik
8 aastat tagasi

Vòimalus pidada vàlismaa ùlikoolis loeng on hea rahapesu koht, konsultatsioonid kodumaal jne on igas olus hea vòimalus firma raha oma mehele “annetamiseks” , ent sellest kuritegu vàlja mòelda on omaette kunstitòò, aga siin
Oletuste kùlvamine , olgugi et ebapopulaarne partei ja isikud, on sama inetu kui oletatav firma teguviis