Rannalõõts tõi tänavaile palju pillimängijaid

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Anti Nöör esineb oma ansambliga Rannalõõtsa festivalil. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Möödunud nädala neljapäevast laupäevani peetud akordioni- ja lõõtspillifestival Rannalõõts tõi Haapsalu tänavaile ja kohvikuisse palju lõõtspillimängijaid.

Kohvikus Haapsalu Raamat esinesid neljapäeval Allan Jakobi ja Tõnis Tüür. Sama päeva õhtul tervitas ansambel Duo Malva&Kirspu Apteki sisehoovis kõiki sinna kogunenud lõõtsamuusikahuvilisi.  

Päev hiljem sai Haapsalu Raamatus nautida Henri Zibo ja Mikk Langeprooni lummavat akordionimängu. Üles astus ka lõõtsakuningas Juhan Uppin. Päeva nael oli Jahtas kell 21 alanud Untsakate simman.

Üpris populaarseks kujunesid Rannarootsi muuseumi tagant alguse saanud jaalasõidud Haapsalu lahel. „Sõidud olid eelmüügist peaaegu täiesti välja müüdud. Vahetult enne sõitu täitusid ka viimased kohad,” kinnitas festivali peakorraldaja Anti Nöör.

Laupäeval võisid soovijad osa võtta lõõtspilli õpitoast  Margus Põldsepa ja ansambli Lõõtsavägilased eestvedamisel, kus õpetati lõõtspilli õigesti käes hoidma ja sellest esimesi noote välja mängima.

Rannalõõtsa jäid lõpetama laupäeval Veskiviigi sadamas simmanil esinenud ansambel Vingerpill ja tantsurühm Läki Tantsule.

Akordioni- ja lõõtspillifestivali Rannalõõts üks eesmärke oli koguda raha, et soetada muusikakoolile väikest mõõtu lõõtspill, mille mängimisega saaksid hakkama ka 6–7aastased õpilased. „Kogusime täpselt 200 eurot 8 senti,” teatas Nöör ja lubas, et suure tõenäosusega jätkatakse Valge Daami päevade ajal raha kogumist. „Ehkki uue pilli hind on tuhande euro kandis, on abi igast eurost.”

Kui kolmel varasemal korral peeti Rannalõõtsa Valge Daami päevade ajal, siis tänavu korraldati see iseseisva festivalina. „Üritus on aastatega kasvanud ega mahtunud kuidagi Valge Daami raamidesse ära,” selgitas Nöör.

Fotod: Arvo Tarmula

rannalõõts rannalõõts rannalõõts rannalõõts rannalõõts rannalõõts rannalõõts rannalõõts 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Anti Nöör
8 aastat tagasi

Artiklis esineb mitu viga.
Lõõtsaks kutsutakse enamasti ikka lõõtspilli mitte akordioni. Duo Malva&Kirsipu koosseisus oli akordion mitte lõõts, nii et APTEK-i hoovis lõõtsamuusikat ei olnud.
Heategevuskontserditega koguti raha väikestele lastele mõeldud AKORDIONI ostmiseks mitte lõõtspilli.