Eestimaa 14. suvemängud kujunesid läänlastele edukaks

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_8771 (1)

Läänemaa jalgpallivõistkond. Foto: Erakogu

10.–12. juulil Kuressaares peetud 14. Eestimaa suvemängudelt naasis Läänemaa 92-liikmeline esindus  väärt medalisaagiga.
Läänlased said kolm võistkondlikku esikohta. Petangi esindus – Mare Kingisepp, Silver Kingisepp ja Aivar Sein – alistas finaalis 13:5 Saaremaa I võistkonna ja tuli ülekaalukalt esikohale.

Ratsutamise takistussõidus saavutasid võistkondliku esikoha Lily Marlen, Malin Kisant, Riho Viik ja  Andres Udeküll.

Kõige meeldivam üllatus tuli aga jalgpallis: Haapsalu, Risti, Lihula ja Palivere poistest koosnev võistkond alistas ühe tugeva võistkonna teise järel ja tuli mängude võitjaks. Võistkonnas mängisid treener Aavo Tominga juhendusel Karl Mäger, Rivo Oosim, Jako Kariste, Morten Saar, Erki Pajula, Kristo Enn, Artur Matto, Karel Saarkopli ja Karmo Einmann.
Väga lähedal oli kolme parema hulka jõudmisele meie kergejõustikukoondis, kes sai kõrge viienda koha. Õhkrelvalaskurite võistkond oli samuti viies. Suurepäraselt võistles Läänemaa tütarlaste jalgpallivõistkond, saavutades neljanda koha.

Kaisa Kuusik sai tütarlaste õhupüssi arvestuses teise koha 362 silmaga, Kerli Neljas oli kolmas 360 silmaga.

Kergejõustikus tuli 15 medalit

Kuressaare linnastaadionil said Läänemaa kergejõustiklased kamaluga kõrgeid kohti, koju toodi 15 medalit naiste, meeste, noorte ja veteranide arvestuses. Et kergejõustik on suvemängude kõige suurema osavõtjaskonnaga ala, väärib tulemus erilist kiitust!
Kergejõustikus tuli Läänemaale kaks esikohta. Madli Rahuvarm võitis tüdrukute kuulitõuke tulemusega 13.34. Erki Mitman võitis poiste kettaheite tulemusega 46.62.

Meeste kuulitõukes sai teise koha Fred Vali (16.51), naiste kõrgushüppes oli kolmas Kadri Kaljuvere (1.50).

Tütarlaste kõrgushüppes sai 3. koha Anna-Maria Vjazemski 1.60ga, Madli Rahuvarm oli  tüdrukute kettaheites teine 36.61ga. Noormeestest võitis Erki Mitman kuulitõukes teise koha 14.62ga. Kristo Simulask sai kolm medalit: 2. koht kaugushüppes 6.27ga ja kõrgushüppes 1.90ga, 3. koht 100 m jooksus ajaga 11.59.
Ly Märss võitis naisvetreanide I grupis 3. koha kaugushüppes ja 1500 m jooksus. Tulemused vastavalt 4.12 ja 6.31,01. Kaja Ladva sai pronksi naisveteranide II grupi kaugushüppes 4.12ga. Meesveteranid said kaks medalit: Marko Ulla I grupi kaugushüppes 5.63 ja Agu Lehemaa II grupi 3000 m jooksus ajaga 10.39,86.

Läänemaa oli tubli, kuid saab olla veel tublim

Eraldi peeti arvestust omavalitsuste kaupa. Haapsalu linn sai kõige suurema punktisaagi kergejõustikus ja oli sellega 4.
Kergejõustikus teenisid enim punkte veel Noarootsi ja Nõva vald. Lääne-Nigula oli petangis 9. Kullamaa sai enim punkte orienteerumises, Lihula vald jalgrattakrossis.

Läänemaa saavutas alla 20 000 elanikuga maakondade grupis 7. koha, kogudes 348 punkti. Meie grupi parim maakond oli Saaremaa. Üle 20 000 elanikuga maakondadest oli taas parim Tartu. Ka valdadest oli parim Tartu vald. Väikestest, alla 2000 elanikuga valdadest oli kõige tublim Mäetaguse.

Kõik, kes Läänemaad esindasid, tegid seda väga hästi. Oli palju häid tulemusi ja üllatusvõitjaid.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
8 aastat tagasi

See. et mõnel ala medaleid võideti on nende ala entusiastide ning klubide teene. Tulemusena 7. koht üle 20 tuhende elanikuga valdade hulgas pole kuidagi edukas esinemine, grupis tagant kolmas ning tahapoole jäid Hiiu- ja Raplamaa. Nt korvpall null kuigi maakonna mitu korvpalli klubi ja tegutsevad treenerid, küsimus miks? Või juhtkonna võistlus null, kus ainult osalemine oleks võiskonda tõstnud mitme koha võrra. Esindatud polnud Läänemaa traditsiooniliselt edukas võrkpall, tulemus null, tegutsevad klubid-treenerid. Jahilaskjad eelistasid maakonda mitte esindada, ilmselt ala varjusurmas, raskejõustik ja mälumäng ei paku pinget, kuigi aeg-ajalt on Läänemaa kilvarid meedias kajastamist leidnud. Maakonna spordijuhtidel on põhjust sisekaemuseks, miks aasta… Loe rohkem »

Mihkel
8 aastat tagasi

Läänemaal on ca 24 000 elanikku

Küsimus
8 aastat tagasi

Mis ajast elab Läänemaal alla 20 000 elaniku?