Siilats avab reedel Suur-Holmi sadama

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Muhuväin Piret Salmistu

Haapsalu Suur Holmi jahisadam avatakse pärast aastast pausi reedel, 5.juunil.

Sadama avamine saab teoks tänu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) poolt eraldatud toetusele, mis tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondi kaasrahastatava Väikesadamate võrgustiku arendamise meetmest. 2,4 miljoni eurost, millega toetati kokku 16 väikesadama arendamist, eraldati Suur Holmi sadamale 175 000 eurot.

„Toetuse raha eest täitsime Veeteede Ameti poolse, kuid seadustest mittetuleneva ettekirjutuse. Ehk siis laiendasime meie poolt Veskiviigi sadamale juba kord kaevatud 8-meetrise ümbersõidukanali 25 meetri laiuseks, nõutust 5 meetrit laiemaks. Sõitku kasvõi külg ees, kui oskavad!" rääkis sadama omanik Viktor Siilats.

"Pärast Veskiviigi sadamale sissesõidutee rajamist taastasime Veeteede Ameti poolt omavoli korras lõhutud kaid selliselt, et 30 kaikohta tekkis juurde. Peale selle rajasime betoonslipi ja lähipäevadel jõuab kohale meie tellitud tõstuk, et veesõidukeid saaks ka staapelplatsile tõmmata,“ lisas ta.

Taasavatud Grand Holm Marina restoranis kannab nii roogade kui veinikaardi eest taas hoolt Eesti parimate restoranide hulka kuuluv Dominic, mida on tunnustatud korduvalt gastronoomia auhinnaga Hõbelusikas. Suur Holmi sadam toetab jätkuvalt Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühma, kelle alus võtab koha sisse sadama uue kai ääres. Suur Holmi sadam on Eesti vanima – Tallinna Jahklubi – lipusadam.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Väga
8 aastat tagasi

…tore,et uuesti avati ja kanalit laiendati…

Vanamees
8 aastat tagasi

Üks ülbitseja,pani laevatee kinni ja nüüd laijab. Korista lisa kai ära. see oleks mehe tegu! Seal pole millagi kaid olnud, kuidas sai sellise loa? Kas ikka Raha!

kuli
8 aastat tagasi

Kui kibe jutt ülbari poolt.Tsitaat:Sõitku kasvõi külg ees, kui oskavad!” rääkis sadama omanik Viktor Siilats.Oskame küll külg ees sõita. Mine perse ütlen eesti keeles kallis Viktor seal sõidavad purjetajad ja mootorpaadi omanikud peale sadama omanike!!!Lugedes su reisikirjeldusi olen aru saanud et mereteema sulle hingelähedane tee see 25 meetrine ala veel laiemaks sest vastu tuult jahiga sadamasse tulles tuleb liiga palju pautida.

A
8 aastat tagasi

Tõeliselt tegija ,parim sadam Lääne Erstis.