Lääne maavalitsus tutvustab avalikkusele uut raudteetrassi juuni algul

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jõulurong Haapsalu raudteemuuseumis

Jõulurong Haapsalu raudteemuuseumis. ARVO TARMULA

Lääne maavalitsus teatas, et valmis sai Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudteetrassi teemaplaneering ja selle keskkonnamõju strateegilise hindamise programm. Planeeringu avalikud arutelud on 2. juunil Taeblas vallamajas ja Lääne maavalitsuses.

Lääne maavalitsus teatas, et planeeritav täies pikkuses elektrifitseeritud raudteetrass kulgeb läbi Lääne-Nigula ja Ridala valla ning Haapsalu linna. Planeeringuga määratakse raudteetrassi koridori, jaamade, raudteeületuskohtade ning elektriraudtee toimimiseks vajaliku infrastruktuuri asukoht. Raudteetrass kavandatakse maksimaalses ulatuses olemasolevale raudteetammile selliselt, et see võimaldaks projektkiirust kuni 160 km/h.

Raudteetrassi koridori võimaliku asukohana käsitletakse töös „Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudteelõigu eskiisprojekti täpsustamine“  välja pakutud õgvendusi ning uusi trassi asukohti. Keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) programmis kirjeldatakse muuhulgas planeeritava tegevuse eesmärki, mõjutatavat keskkonda ning mida ja millal hindama hakatakse. KSH läbiviimise tulemusena selgitakse teemaplaneeringu elluviimisega eeldatavalt kaasnev keskkonnamõju, hinnatakse mõju olulisust ning vajadusel pakutakse välja negatiivse keskkonnamõju vältimise või vähendamise võimalused.

Keskkonnamõju strateegilist hindamist juhib AS Maves.

Teemaplaneeringu avalik väljapanek on 19.05.-01.06.2015 Lääne Maavalitsuse veebilehel http://laane.maavalitsus.ee/riisipere-haapsalu-rohukula

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments